Wat is een Airconditioning?

Koelen én verwarmen van uw project

Koelen én verwarmen van uw project.

Met een moderne airconditioning kunt u comfortabel koelen én verwarmen.

Gebruik van airconditioning

Een airconditioning of airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Verder zorgt het ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het een alternatief voor de CV-installatie is. Een airconditioning kan voor veel verschillende doelen worden gebruikt, zoals een slaapkamer, een winkel of een compleet ziekenhuis. Bij Klimaatexpert zijn we thuis in alle expertises op het gebied van klimaatbeheersing en kunnen we voor elke toepassing een oplossing op maat ontwerpen. 

Hoe werkt een airconditioning?

Elke airconditioning bestaat op zijn minst uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Bij koelen haalt het binnendeel warmte uit de lucht en het buitendeel geeft de overtollige warmte af aan de  buitenlucht. Bij verwarmen werkt dit principe precies andersom. Via het koudemiddel wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd. 

Technische werking airconditioning

Een vloeibaar koudemiddel wordt door een expansieventiel geëxpandeerd/verruimt. Het geëxpandeerde nog vloeibare koudemiddel onttrekt warmte uit de lucht en wordt gasvormig. Een compressor comprimeert het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, waarna de warmte in het koudemiddel wordt afgegeven aan de omgeving en het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar wordt in de condensor. 

Wat voor airconditioning?

Welke airconditioning het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ruimtes dat verwarmt of gekoeld moeten worden, de eisen die gesteld worden aan de airco, of het mogelijk moet zijn om de ene ruimte te verwarmen en een andere ruimte op hetzelfde moment te koelen, of er behoefte is aan warm water uit de kraan et cetera. Voor elke toepassing en elke wens kan Klimaatexpert een airconditioningsysteem ontwerpen. In één ruimte wordt er gebruik gemaakt van een Single Split airconditioning, wat staat voor 1 buitendeel en 1 binnendeel. Tussen de 2 en 5  ruimtes verwarmen of koelen gebeurt met een Multi Split, wat staat voor 1 buitendeel en meerdere airco-units. Heeft u een groter project, waarin meer dan 5 ruimtes gekoeld moeten worden, dan past een VRF Systeem het best. Hierbij is er ook 1 buitendeel een onbeperkt aantal binnendelen. 

 

Soorten airconditioning

Er zijn meerder soorten airconditionings. Klik op het onderstaande buttons voor meer informatie:

Single Split - voor 1 ruimte

Multi Split - voor 2 tot 5 ruimtes

VRF Systeem - voor meer dan 5 ruimtes

Energiezuinig

Huidige airconditioningsystemen zijn warmtepompen. Dat houdt in dat ze naast koelen ook energiezuinig kunnen verwarmen. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit buitenlucht of de warmte van de aarde, waardoor het verbruik van elektriciteit zeer laag is. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte verwarming met subsidies. Wij kunnen u adviseren hoe u daarvoor in aanmerking komt.

Toepassingen

Airconditioning Systemen zijn er in duizenden vormen en maten en geschikt voor vele doeleinden. 

Airconditioning Thuis 

Een economisch verantwoorde keuze is. 

Meer informatie Airconditioning Thuis

Zakelijke Toepassingen Airconditioning

Bekijk hieronder waar u op moet letten in uw branche.

Airconditioning per Branche

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook: