De warmtepomp verwarming wordt steeds vaker toegepast in plaats van de traditionele op gas gestookte CV-ketel. En dat is niet zonder reden. Gas wordt immers steeds schaarser en dus duurder. Daarnaast is een warmtepomp verwarming energiezuiniger en heeft daardoor lagere maandlasten

Voordelen van de warmtepomp

  • Besparen op maandelijkse energiekosten
  • Een lagere uitstoot van CO2
  • Subsidies vanuit de overheid
  • Naast verwarmen is koelen ook mogelijk
  • Waardestijging van uw huis vanwege een groener energie label
  • Werkt op elektriciteit i.p.v. gas
  • In combinatie met zonne-energie, klimaatneutraal
  • Te gebruiken op al bestaande CV installatie. Een grote verbouwing is daarom niet nodig
  • Ook met oude radiatoren is een warmtepomp mogelijk

Een uitgebeide uitleg over de warmtepomp vindt u hier:

Wat is een Warmtepomp?

Warmtepompen

Werking Warmtepomp

Een warmtepomp verwarming werkt op elektriciteit en maakt gebruik van de al aanwezige warmte uit de omgeving. Dit kan de buitenlucht zijn of een waterbron in de aarde. Deze warmte bevat energie en die wordt gebruikt om nog meer warmte op te wekken. Dat is slim, want dat scheelt elektriciteit!

Drie varianten van de warmtepomp:

Lucht/Water Warmtepomp

De meest gebruikte toepassing voor particulieren.

Deze warmtepomp bestaat uit een buitendeel en een binnendeel. Het buitendeel haalt warmte uit de lucht, en transporteert dit middels water naar het binnendeel. Vandaar de naam. In deze opstelling worden uw ruimtes verwarmd door middel van radiatoren en/of vloerverwarming.

Lucht/Water Warmtepomp

Lucht/Lucht Waterpomp

Een Lucht/Lucht Warmtepomp is een moderne airconditioning die ook energiezuinig kan verwarmen. Het bestaat uit een buitendeel en één of meestal meerdere binnenunits. Het buitendeel haalt energie uit buitenlucht, maakt daar warmte van geeft die warmte af via lucht in de ruimte, dus niet via een radiator. Vandaar de naam. 

Lucht/Lucht Warmtepomp

Water/Water Warmtepomp

Interessant voor grotere toepassingen, zoals een groot kantoor, fabriek of stadsverwarming.

Een Water/Water Warmtepomp maakt gebruik van de al aanwezige warmte in de aarde. Via een gesloten circuit van leidingen onder de grond, waar water doorheen wordt gepompt, verwarmt de aarde het water. Die warmte wordt gebruikt als energie door de Water/Water Warmtepomp, waarmee nog meer warmte wordt opgewekt. En dat scheelt elektriciteit! 

Water/Water Warmtepomp

Warmtepomp

Er zijn zijn vele soorten en maten warmtepompen met diversen toepassingen. 

Meer informatie over de warmtepomp vindt u op deze pagina:

Warmtepomp overzicht

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting