Renoveren of verbouwen

Optimaliseer uw woning met deze tips

Optimaliseer uw woning met deze tips.


Optimaliseren

Uw woning verbeteren op het gebied van klimaat kan op verschillende manieren en zonder dat u daarvoor de originele uitstraling hoeft aan te passen. De verbeteringen zijn altijd maatwerk en zorgen ervoor dat uw woning comfortabeler is en minder energie verbruikt. Bij Klimaatexpert denken wij graag met u mee hoe we uw woning het beste kunnen optimaliseren. 

Particulier renoveren


Verwarming

Bij Klimaatexpert staan we voor het duurzaam verwarmen van uw woning en bieden daarom meestal een warmtepomp verwarming aan. Een warmtepomp stoot veel minder energie uit dan een gasketel met een vergelijkbare capaciteit, waardoor de kosten per maand ook substantieel lager ligt. Een warmtepomp is in aanschaf wel duurder, maar met een terugverdientijd van 5 jaar is die meerprijs snel gerechtvaardigd. Daarbij komt dat uw huis in waarde stijgt, omdat het energielabel 1 of 2 stappen gunstiger wordt.

Meer informatie over warmtepompen

 

Radiatoren

Moderne radiatoren kunnen een ruimte effectief verwarmen met een lagere temperatuur dan oudere radiatoren. Je spreekt daarbij van LT en HT radiatoren, lage temperatuur en hoge temperatuur. Het voordeel van een lagere temperatuur, en dus een LT radiator, is dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Alleen het vervangen van radiatoren is niet altijd wenselijk in verband met de extra kosten die het met zich meebrengt. Het kan ook zijn dat de radiatoren bij de uitstraling van het huis horen. In beide gevallen wordt daar rekening mee gehouden in het ontwerp van de verwarming. Warmtepompen zijn er in lage temperatuur en hoge temperatuur. Er is dus altijd een passende oplossing. 

Particulier radiator

Niet verbouwen en toch van het gas af?


Leidingwerk vervangen niet nodig

Een warmtepomp kan eenvoudig aan het bestaande leidingwerk worden gekoppeld. Een gasketel maakt simpelweg plaats voor de warmtepomp. Het moderniseren van uw verwarming is mogelijk binnen een dag. 

Particulier leidingwerk


Isoleren

Zeker met oudere woningen, valt er veel winst te behalen met isoleren. Op voorhand kunnen we voor u bepalen wat de winst hierin zal zijn. Het is een gegeven dat warme lucht altijd naar koude lucht verplaatst. Wanneer uw huis dus niet goed geïsoleerd is, verdwijnt warme binnen lucht naar buiten. En dat is zonde. Er zijn verschillende soorten isolatie die bewezen effectief zijn zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, isolerend glas en vloer- of bodemisolatie. 

Isoleren Huis

Meer informatie over isoleren

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting