Renoveren of verbouwen

Optimaliseer uw woning met deze tips

Optimaliseer uw woning met deze tips.


Optimaliseren

Uw woning verbeteren op het gebied van klimaat kan op verschillende manieren en zonder dat u daarvoor de originele uitstraling hoeft aan te passen. De verbeteringen zijn altijd maatwerk en zorgen ervoor dat uw woning comfortabeler is en minder energie verbruikt. Bij Klimaatexpert denken wij graag met u mee hoe we uw woning het beste kunnen optimaliseren. 

Particulier renoveren


Verwarming

Bij Klimaatexpert staan we voor het duurzaam verwarmen van uw woning en bieden daarom meestal een warmtepomp verwarming aan. Een warmtepomp stoot veel minder energie uit dan een gasketel met een vergelijkbare capaciteit, waardoor de kosten per maand ook substantieel lager ligt. Een warmtepomp is in aanschaf wel duurder, maar met een terugverdientijd van 5 jaar is die meerprijs snel gerechtvaardigd. Daarbij komt dat uw huis in waarde stijgt, omdat het energielabel 1 of 2 stappen gunstiger wordt.

Meer informatie over warmtepompen

 

Radiatoren

Moderne radiatoren kunnen een ruimte effectief verwarmen met een lagere temperatuur dan oudere radiatoren. Je spreekt daarbij van LT en HT radiatoren, lage temperatuur en hoge temperatuur. Het voordeel van een lagere temperatuur, en dus een LT radiator, is dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Alleen het vervangen van radiatoren is niet altijd wenselijk in verband met de extra kosten die het met zich meebrengt. Het kan ook zijn dat de radiatoren bij de uitstraling van het huis horen. In beide gevallen wordt daar rekening mee gehouden in het ontwerp van de verwarming. Warmtepompen zijn er in lage temperatuur en hoge temperatuur. Er is dus altijd een passende oplossing. 

Particulier radiator

Niet verbouwen en toch van het gas af?


Leidingwerk vervangen niet nodig

Een warmtepomp kan eenvoudig aan het bestaande leidingwerk worden gekoppeld. Een gasketel maakt simpelweg plaats voor de warmtepomp. Het moderniseren van uw verwarming is mogelijk binnen een dag. 

Particulier leidingwerk


Isoleren

Zeker met oudere woningen, valt er veel winst te behalen met isoleren. Op voorhand kunnen we voor u bepalen wat de winst hierin zal zijn. Het is een gegeven dat warme lucht altijd naar koude lucht verplaatst. Wanneer uw huis dus niet goed geïsoleerd is, verdwijnt warme binnen lucht naar buiten. En dat is zonde. Er zijn verschillende soorten isolatie die bewezen effectief zijn zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, isolerend glas en vloer- of bodemisolatie. 

Isoleren Huis

Meer informatie over isoleren

Hossein Khoshnoudi
Geachte heer/mevrouw,
Ik heb een appartement gekocht. Hierin bevindt zich nu een oude cv ketel die aan vervanging toe is. Er zijn radiatoren aanwezig maar geen vloerverwarming. Welke oplossing kunnen jullie bieden voor het verwarmen en eventueel het koelen van de woning?
Verneem graag van u.

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,

Hossein Khoshnoudi

Klimaatexpert.com
Geachte heer Khoshnoudi,

Hartelijk bedankt voor uw bericht en gefeliciteerd met uw appartement. Met een lucht/water warmtepomp kunt u zowel verwarmen als koelen. Voor koelen is dan wel een aanpassing nodig aan uw afgiftesysteem naar vloerverwarming of fan coil units. Wanneer u het afgiftesysteem aanpast, kan de warmtepomp kleiner (goedkoper) worden uitgevoerd en is het verbruik lager. Het tapwater wordt ook duurzaam verwarmd. Wij rekenen precies uit wat de investering en besparing is. Wanneer u daarvoor onze vragenlijst invult, sturen wij u vrijblijvend een indicatie. Als die uitslag u bevalt, maken we een afspraak voor een concrete offerte.

https://www.klimaatexpert.com/vragenlijst

Met vriendelijke groet,

Klimaatexpert.com Team


R.A. Nissink
Hallo Klimaatexpert(s),

Ik heb een nieuwbouwwoning van 2000 met vloerverwarming op de begane grond (5 of 6 groepen, verdeeld over ca. 140 M2 vloer). Ook heb ik zonnenpanelen die per jaar ca. 5000KwH leveren. Nu ben ik geinteresseerd in een lucht/water warmtewisselaar voor mijn woning, waarmee ik in de winter de woning kan verwarmen en in de zomer de woning kan koelen. Het zou ook mooi zijn als ik dezelfde installatie kan gebruiken om een zwembad van 30.000 liter in lente en herfst te verwarmen, dwz in die maanden dat de vloerverwarming minder hoeft te doen.

In principe wil ik nog niet van mijn gas CV installatie af maar het verbruik van gas wel sterk reduceren. Dwz deze gas CV is evtl. alleen te gebruiken voor verwarming en badkamer op de verdieping.

Graag had ik hierbij advies op maat.

met vriendelijke groet, Rob Nissink

gul alkan
Beste,

Ik heb onlangs een huis gekocht dat gebouwd is in 1975. Het huis zal ik laten renoveren/verbouwen. Graag zou ik energiebesparende maatregelen nemen. Ik ben er nog niet over uit welke en zou graag geadviseerd worden door experts, alvorens ik nadere stappen neem. Hoe is jullie werkwijze hierin?

Marla
Beste Klimaatexpert.com,

Hoe kun je in contact komen.
Nergens een telefoonnummer te vinden.
Ruim 2 uren bezig geweest op de site.
Jammer! contact info ontbreekt. Daarom dit formulier maar gebruikt:-;;
Ik zou graag in contact komen i.v.m. het verkrijgen van een offerte voor de aanschaf van een lucht water warmtepomp met vloerverwarming.
Verneem van u.

Met vriendelijke groet,
Mevrouw M. Coco
Amsterdam
mcoco8@hotmail.com


Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting