Logistiek en groothandel

Transport en opslag van temperatuur

Transport en opslag van temperatuur.

Bij een distributiecentrum is een niet te hoge constante temperatuur en ventilatie belangrijk, zodat de medewerkers hun werk comfortabel kunnen doen.

Warmte/koelte afgifte

Luchtverdeelslang

Een veel gebruikte toepassing om de warmte/koude efficiënt te verdelen over een grote ruimte is een luchtverdeelslang. Dit is een slang of buis met heel veel gaatjes, die onder het plafond of in het midden van de ruimte wordt bevestigd. Door de gaatjes wordt de geklimatiseerde lucht geblazen, waardoor een ruimte zeer gelijkmatig wordt verwarmd of gekoeld.

Logistiek luchtverdeelslang


Vloerverwarming

Een andere steeds vaker toegepaste methode in grote ruimtes is vloerverwarming in combinatie met een lucht/water warmtepomp of water/water warmtepomp. Deze methode voelt comfortabel omdat de hele oppervlakte wordt verwarmd in plaats van op enkele punten (radiatoren o.i.d.). Daarnaast is de temperatuur zeer constant, de vloer houdt warmte/koelte lang vast.

Logistiek vloerverwarming

Vloerverwarming i.c.m. een warmtepomp


Subsidie

De overheid stimuleert duurzaam verwarmen en koelen van uw vastgoed met de Energie-InvesteringsAftrek (EIA). Deze fiscale aftrek loopt op tot maar liefst 55,5% en mag worden toegepast naast uw gebruikelijke afschrijving. Dit levert u gemiddeld een besparing van 13,5% op. Bij Klimaatexpert weten we welke klimaatsystemen voor deze subsidie in aanmerking komt. Bijkomend voordeel van een groen klimaatsysteem, is een lager verbruik en dus minder energiekosten en een lagere CO₂ uitstoot.

Meer informatie over subsidie


Slim omgaan met energie

Het opwekken van warmte én koeling kan tegenwoordig steeds zuiniger. Bij Klimaatexpert maken we gebruik van een klimaatsysteem die de energie haalt uit de warmte van de lucht of de aarde, een warmtepomp. Bij een logistiek centrum gebruik we meestal een lucht warmtepomp, die 75% van de energie die hij nodig heeft uit de lucht haalt. De overige 25% energie is elektriciteit. Ter vergelijk, een volledig elektrische klimaatsysteem werkt voor 100% op elektriciteit en is dus 4 keer minder zuinig. In combinatie met zonnepanelen kan de totale uitstoot 0% zijn. Wij rekenen graag voor u uit, hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten. 

Meer informatie over warmtepompen

Soorten klimaatsystemen


Hergebruik

De warmte die in het logistieke centrum wordt gegenereerd, kan gebruikt worden om het aangrenzende kantoor mee te verwarmen. De lucht wordt niet hergebruikt. Er wordt verse lucht van buiten aangetrokken, en die wordt verwarmt door de al aanwezige warmte. En dat scheelt energie! Dit kan ook andersom, door middel van een airconditioning.

Logistiek hergebruik

 

Ton van Westing
Beste,

Ik ga een bedrijfsruimte bouwen van 200m2 met een 20 cm dikke betonvloer.
Op 3.40mtr komt een verdieping van 150 m2 ook een betonvloer.
Hoe kan ik deze het best en zo efficiënt mogelijk verwarmen.
Met vriendelijke groet,
Ton van Westing

Klimaatexpert.com
Geachte heer Van Westing,

Hartelijk bedankt voor uw reactie. De selectie van de warmte opwekker en het warmte afgiftesysteem is afhankelijk van de activiteiten van het bedrijf. In een opslagruimte is bijvoorbeeld minder warmte nodig dan in een bedrijf waar mensen aan het werk zijn. En in een fabriek kan sprake zijn van restwarmte waar gebruik van gemaakt kan worden. Daarom is het niet mogelijk om in algemene zin antwoord te geven op uw vraag. Wanneer u ons een berichtje stuurt met uw contactgegevens naar info@klimaatexpert.com, nemen we contact met u op voor een vrijblijvend advies op maat.

Met vriendelijke groet,

Klimaatexpert.comAnderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen