VRF Systeem

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes.


Wat is een VRF Systeem?

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem met één buitendeel en één leidingencircuit en wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen.

De afgifte van de warmte kan op verschillende manieren, maar gebeurt meestal via lucht. Per ruimte/kamer kan er een verschillende temperatuur worden ingesteld, en in die ruimte wordt lucht in die temperatuur geblazen. Een andere afgifte van warmte kan zijn via vloerverwarming, of warm tapwater uit de kraan.

VRF Schematisch kopie

 

Verschillende benamingen

Er zijn veel verschillende benamingen voor dit klimaatsysteem, zoals een lucht/lucht warmtepomp, professionele klimaatbeheersing, airconditioning, binnenklimaat systeem, klimaatregeling, klimaatregelaar, luchtregelaar, verwarmingssysteem, VRF Systeem (Variable Refrigerant Flow), VRV Systeem (Variable Refrigerant Volume), cassette units en/of kanaal units, maar het is allemaal hetzelfde. Vanaf nu noemen we het een VRF Systeem.

Kanaalunit airconditioning 1

 

Voordelen van een VRF Systeem

  • Breed inzetbaar, voor kantoren, ziekenhuizen, winkels, etc.
  • Energiezuinig, warmtepomp principe
  • Subsidie / Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • Waardestijging van uw vastgoed
  • Koelen én verwarmen
  • Hogere productiviteit medewerkers

Blog: Voordelen van een VRF Systeem

 

Toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een VRF Systeem wordt toegepast voor veel verschillende zakelijke doeleinden. Per branche zijn er specifieke zaken waar rekening mee gehouden wordt. Zo is een hotel belangrijk dat de temperatuur per kamer ingesteld kan worden en dat het VRF Systeem geruisloos werkt. In een restaurant is het van belang dat alle etensluchten en vocht worden afgevoerd. Weten waar wij in uw branche op letten? Klik op onderstaand knop. 

Zakelijke toepassingen copy

Toepassingen voor een VRF Systeem

 

Projecten

Een VRF Systeem is dus een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen. Projecten die we hebben uitgevoerd lopen uiteen van restaurants, tot kantoren en van sportscholen tot winkels.  Wij hebben toepassingen voor VRF Systemen verzameld. 

Bekijk de projecten

 

 

Single Multi VRF

 

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

Hans Verhoeven, Lindenstraat 22, 5527HN Hapert
Momenteel heb ik een Brink Allure hete lucht systeem (met luchtkanalen naar alle ruimtes in huis) en een AO Smith boiler voor warm water. Ik zoek naar oplossingen om van het gas af te gaan en voor de hete zomers zoek ik een koelsysteem.
Is een VRF systeem (lucht/lucht warmtepomp) een optie voor mij? Ik focus niet op terugverdien tijd maar op de waardevermeerdering van mijn huis,