VRF Systeem

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes.


Wat is een VRF Systeem?

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem met één buitendeel en één leidingencircuit en wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen.

De afgifte van de warmte kan op verschillende manieren, maar gebeurt meestal via lucht. Per ruimte/kamer kan er een verschillende temperatuur worden ingesteld, en in die ruimte wordt lucht in die temperatuur geblazen. Een andere afgifte van warmte kan zijn via vloerverwarming, of warm tapwater uit de kraan.

VRF Schematisch kopie

 

Verschillende benamingen

Er zijn veel verschillende benamingen voor dit klimaatsysteem, zoals een lucht/lucht warmtepomp, professionele klimaatbeheersing, airconditioning, binnenklimaat systeem, klimaatregeling, klimaatregelaar, luchtregelaar, verwarmingssysteem, VRF Systeem (Variable Refrigerant Flow), VRV Systeem (Variable Refrigerant Volume), cassette units en/of kanaal units, maar het is allemaal hetzelfde. Vanaf nu noemen we het een VRF Systeem.

Kanaalunit airconditioning 1

 

Voordelen van een VRF Systeem

  • Breed inzetbaar, voor kantoren, ziekenhuizen, winkels, etc.
  • Energiezuinig, warmtepomp principe
  • Subsidie / Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • Waardestijging van uw vastgoed
  • Koelen én verwarmen
  • Hogere productiviteit medewerkers

Blog: Voordelen van een VRF Systeem

 

Toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een VRF Systeem wordt toegepast voor veel verschillende zakelijke doeleinden. Per branche zijn er specifieke zaken waar rekening mee gehouden wordt. Zo is een hotel belangrijk dat de temperatuur per kamer ingesteld kan worden en dat het VRF Systeem geruisloos werkt. In een restaurant is het van belang dat alle etensluchten en vocht worden afgevoerd. Weten waar wij in uw branche op letten? Klik op onderstaand knop. 

Zakelijke toepassingen copy

Toepassingen voor een VRF Systeem

 

Projecten

Een VRF Systeem is dus een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen. Projecten die we hebben uitgevoerd lopen uiteen van restaurants, tot kantoren en van sportscholen tot winkels.  Wij hebben toepassingen voor VRF Systemen verzameld. 

Bekijk de projecten

 

 

Single Multi VRF

 

 

Linders
Ik ga nieuw bouwen en ik wil er een airco inbouwen voor verschillende ruimtes.
Ik wil geen bakken aan de muur en nu lijkt me het vrf systeem het meest gangbare om in elke ruimte apart de temperatuur te regelen. Wat kost zo`n systeem voor een ruimte van 55 m2 en ruimte van 28 m2.

Klimaatexpert.com
Beste Linders,

Dank voor je bericht. Om een gerichte offerte te kunnen maken ontvangen wij graag de bouwtekening. Ons e-mailadres is: info@klimaatexpert.com

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Het Klimaatexpert Team

KC.Willemsen
Graag zien wij een bezoek van u tegemoet indien mogelijk om een juiste prijsopgave te maken.
Klimaatexpert.com
Geachte heer Willemsen,
Hartelijk dank voor uw bericht. Wij hebben inmiddels contact!
Met vriendelijke groet,
Het Klimaatexpert.com Team

wil zwiers
Wij wonen op een appartement. wij kunnen een buitenunit op ons balcon plaatsen. Ik wil graag drie binnenunits. 1 voor 70 m 2, 1 x 20 M 2 en 1 x 15 m 2 Plafond hoogte 240 cm.
Van af het balkon kan de unit naar de grootste kamer direct omhoog. Naar de andere kamers zullen de leidingen via de vloer plint moeten lopen. Kan dat?
Ik zie dat in de kamer ook een kanaal airco aangesloten kan worden. Ik heb achter de t.v. een ruimte van 20 cm diep. hoogte en breedte maakt niet veel uit.
Is het mogelijk om daar via roosters de ventilatie te regelen?
Indien mogelijk graag een grove schatting van de kosten.

Met vriendelijke groet,

Wil Zwiers

Klimaatexpert.com
Geachte heer, mevrouw Zwiers,
Hartelijk dank voor uw bericht.
Wij sturen via de e-mail een brochure naar u. Om een vrijblijvende indicatie prijsopgaaf te kunnen maken hebben wij nog een paar vragen voor u.
Met vriendelijke groet,
Het Klimaatexpert.com Team

Tom van der Kolk
Geachte heer of mevrouw,
Ik heb een Sportinstituut in Alkmaar - Fitnesscentrum - met diverse zalen. Ik ben geïnteresseerd VRF systeem, graag contact.
met vr gr Tom van der Kolk

Sharona
Hallo,
Voor een kantoorgebouw van 6200 vierkante meter, ben ik op zoek naar een duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van het gebouw. Een vrf-systeem lijkt hiervoor een goede oplossing. Is het vrf-systeem mogelijk in combinatie met een wtw-systeem? En aan welke grootte van de installaties moet ik dan denken? Zijn er mogelijk nog andere systemen die toepasbaar en tevens duurzaam zijn voor het kantoorgebouw?

Graag hoor ik van jullie!

Mutalib Guman
ben ok zoek naar advies omtrent ons moskee .ruimte is ongeveer 2 x 100m2 en 2 kleine kamers van 6m2
Klimaatexpert.com
geachte heer Guman,

dank voor uw bericht.

zou u via info@klimaatexpert.com uw contactgegevens willen sturen zodat we contact met u kunnen opnemen?

met vriendelijke groet
Klimaatexpert Webcare


Saskia
Geachte heer, mevrouw,

Onze vrijstaande redelijk goed geïsoleerde houtskeletbouw woning uit 1964 heeft luchtverwarming.
Het kanalensysteem is verouderd en de ketel en geiser zijn aan vervanging toe. De vraag is of we verder gaan met luchtverwarming. Dit betekent nieuwe kanalen en verwarmingsketel (indirect gestookt) die ook voor warm water zorgt. Kosten 20.000 + euro. Is verwarmen en koelen via airco voor ons een optie. En apart warm water voorziening via geiser, doorstromer, CV? Wat doet dit met comfort, geluid, verbruikskosten. Ons huidige verbruik is 1900 m3 gas en 3800 KWh p.j. (4p. hh). Er zijn beneden 3 vertrekken en keuken en badkamer. Boven 2 vertrekken en badkamer. Hoor graag uw inzicht.

Bijvoorbaat dank en hartelijke groet,

BKC groep
graag willen wij een offerte tbv ons nieuw te realiseren kantoorpand
1250M3 middels een VRF systeem

Angele
In mijn woning is nu een HR ketel en radiator systeem. Nu ben ik aan het kijken voor een warmtepomp. Daarnaast wil ik van de oude radiatoren af en ben ik aan het kijken of een VRF systeem mogelijkheden biedt.
Ik wil meer dan 12 ruimtes verwarmen én koelen. Er zijn grote verschillen in de ruimtes qua warmte in de zomer/kou in de winter.
Wat zou het best passende systeem zijn die ook het meest duurzaam / energiezuinig is?
Hybride pomp met nieuwe radiotoren?
Warmtepomp ?
VRF systemen?

Beste Angele,
Beste Angele,

Een VRF systeem zou kunnen deze kan ook hybride gemaakt worden dat wil zeggen een cominatie van lucht binnendelen en water binnendelen er zou een hoog temperatuur warmtepomp op gemonteerd kunnen worden ( 80 C).
Dan heb je een combinatie van beide en zou je volledig van het gas af kunnen.

Klimaatexpert Webcare

Angele
Dank je wel. Ik ben niet thuis in deze materie, dus sorry voor de misschien rare vragen: maar kjn ik ergens hier nog meer informatie over vinden? Voordat er een warmtepomp geinstalleerd wordt die misschien niet toereikend is voor een VRF systeem.
Kan dat uberhaupt: een VRF systeem koppelen aan een warmtepomp die al in gebruik is?

webcare Klimaatexpert
Beste Angele,


Een VRF kopplen aan een warmtepomp die al in gebruik is wordt denk ik heel lastig of is vrijwel onmogelijk, ze kunnen wel prima naast elkaar draaien en elkaar ondersteuenen. Vaak zorgt de warmtepomp die warm water produceert voor een stuk basis warmte en zorgt de VRF lucht lucht warmtepomp voor het laatste stukje individueel comfort

Klimaatexpert webcare

IMG]https://www.klimaatexpert.com/images/reactie_logo/klimaatexpert-avatar-vierkant-klein.png[/IMG]
Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen