VRF Systeem

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes.

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen.

Verschillende benamingen

Er zijn veel verschillende benamingen voor dit klimaatsysteem, zoals een Lucht/Lucht Warmtepomp, professionele klimaatbeheersing, airconditioning, binnenklimaat systeem, klimaatregeling,  klimaatregelaar, luchtregelaar, verwarmingssysteem, VRF Systeem (Variable Refrigerant Flow), VRV Systeem (VariableRefrigerant Volume), cassette units en/of kanaal units, maar het is allemaal hetzelfde. Vanaf nu noemen we het een VRF Systeem.

Wat is een VRF Systeem?

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem met één buitendeel en één leidingencircuit en wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen.

De afgifte van de warmte kan op verschillende manieren, maar gebeurt meestal via lucht. Per ruimte/kamer kan er een verschillende temperatuur worden ingesteld, en in die ruimte wordt lucht in die temperatuur geblazen. Een andere afgifte van warmte kan zijn via vloerverwarming, of warm tapwater uit de kraan.

Voordelen van een VRF Systeem

  • Breed inzetbaar, voor kantoren, ziekenhuizen, winkels, etc.
  • Energiezuinig, warmtepomp principe
  • Subsidie / Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • Waardestijging van uw vastgoed
  • Koelen én verwarmen
  • Hogere productiviteit medewerkers

Blog: Voordelen van een VRF Systeem

Toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een VRF Systeem wordt toegepast voor veel verschillende zakelijke doeleinden. Per branche zijn er specifieke zaken waar rekening mee gehouden wordt. Zo is een hotel belangrijk dat de temperatuur per kamer ingesteld kan worden en dat het VRF Systeem geruisloos werkt. In een restaurant is het van belang dat alle etensluchten en vocht worden afgevoerd. Weten waar wij in uw branche op letten? Klik op onderstaand knop. 

Toepassingen voor een VRF Systeem

Gerelateerde artikelen

Een VRF Systeem is dus een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen. Projecten die we hebben uitgevoerd lopen uiteen van restaurants, tot kantoren en van sportscholen tot winkels. 

Wij hebben toepassingen voor VRF Systemen verzameld. Klik op onderstaande knop voor het overicht.

Gerelateerde artikelen

VRF vs Split

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Verwarming en warm water
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Een schitterende badkamer
Stem