VRF Systeem

Het koelen én verwarmen van meer dan 5 ruimtes

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen.

Verschillende benamingen

Er zijn veel verschillende benamingen voor dit klimaatsysteem, zoals een Lucht/Lucht Warmtepomp, professionele klimaatbeheersing, airconditioning, binnenklimaat systeem, klimaatregeling,  klimaatregelaar, luchtregelaar, verwarmingssysteem, VRF Systeem (Variable Refrigerant Flow), VRV Systeem (VariableRefrigerant Volume), cassette units en/of kanaal units, maar het is allemaal hetzelfde. Vanaf nu noemen we het een VRF Systeem.

Wat is een VRF Systeem?

Een VRF Systeem is een klimaatsysteem met één buitendeel en één leidingencircuit en wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen.

De afgifte van de warmte kan op verschillende manieren, maar gebeurt meestal via lucht. Per ruimte/kamer kan er een verschillende temperatuur worden ingesteld, en in die ruimte wordt lucht in die temperatuur geblazen. Een andere afgifte van warmte kan zijn via vloerverwarming, of warm tapwater uit de kraan.

Voordelen van een VRF Systeem

  • Breed inzetbaar, voor kantoren, ziekenhuizen, winkels, etc.
  • Energiezuinig, warmtepomp principe
  • Subsidie / Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • Waardestijging van uw vastgoed
  • Koelen én verwarmen
  • Hogere productiviteit medewerkers

Blog: Voordelen van een VRF Systeem

Toepassingen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een VRF Systeem wordt toegepast voor veel verschillende zakelijke doeleinden. Per branche zijn er specifieke zaken waar rekening mee gehouden wordt. Zo is een hotel belangrijk dat de temperatuur per kamer ingesteld kan worden en dat het VRF Systeem geruisloos werkt. In een restaurant is het van belang dat alle etensluchten en vocht worden afgevoerd. Weten waar wij in uw branche op letten? Klik op onderstaand knop. 

Toepassingen voor een VRF Systeem

Gerelateerde artikelen

Een VRF Systeem is dus een klimaatsysteem voor zakelijke toepassingen. Projecten die we hebben uitgevoerd lopen uiteen van restaurants, tot kantoren en van sportscholen tot winkels. 

Wij hebben toepassingen voor VRF Systemen verzameld. Klik op onderstaande knop voor het overicht.

Gerelateerde artikelen

VRF vs Split

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting