Expert in warmtepompen

Totaalconcept: advies, ontwerp, levering & inbedrijfstelling

Warmtepomp - Alles wat u moet weten

De warmtepomp. U hoort er steeds meer over en dat is terecht! 


De warmtepomp is hét duurzame alternatief voor de Cv-ketel, zeker nu dat gas steeds schaarser en duurder wordt. Een warmtepomp werkt met een zeer hoog rendement op elektriciteit en u bespaart er mee op uw energierekening. Daarnaast stoot u aanzienlijk  minder CO₂ uit en kunt u de elektriciteit zelf opwekken met zonnepanelen voor nog meer besparing.

Schema werking warmtepomp

Maar wat is een warmtepomp nu eigenlijk? Welke varianten zijn er? Kan iedereen het toepassen? Wat kost een warmtepomp? Waar moet u op letten? En wat zijn de valkuilen? Op deze overzichtspagina geven wij graag antwoord op deze vragen. Per onderwerp vindt u een link naar een artikel waarbij we dieper ingaan op de materie.

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem
Berry Jager
Kan je met een warmtepomp ook koelen?
Klimaatexpert.com
Geachte heer De Jager,

Jazeker, met elke moderne warmtepomp kan gekoeld worden. Een lucht/lucht warmtepomp is te herkennen als een traditionele airconditioning en blaast koele lucht. In de winter kan deze warmtepomp ook energiezuinig verwarmen.

Een lucht/water warmtepomp kan ook koelen, mits in combinatie met vloerverwarming of fancoilunits (LT radiatoren). In dit geval wordt er warmte uit het water onttrokken, waardoor de vloer tot maximaal het dauwpunt van 16˚C gekoeld wordt. Daaronder kan er condens op de vloer komen en dat is niet wenselijk. Wanneer er bij fancoilunits een condensopvangbak en -afvoer is gerealiseerd, is koud water tot 8˚C mogelijk.

Als u meer informatie wenst over koelen met een warmtepomp, horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Klimaatexpert Teamgul alkan
Ik zou graag advies krijgen over waterpomp systeem en andere toepassingen ivm de verbouwing een nieuw aangekochte woning.
Molenaar
Veel info op de site, een belangrijk ding kan ik niet vinden: hoe kom ik in contact met jullie om div. mogelijkheden voor mijn huis te bespreken.
Ik heb een conventionele ketel die voor douche water zorgt en een Brink hete lucht omvormer voorziet van heet water wat tot hete lucht wordt omgezet.
Ik woon aan doorgaand 1,35 m diep water, mogelijk is daar wat mee mogelijk.
Ik ga al bezig met vervangen van alle glas naar trippel/++ glas en betere isolatie. Nu het verwarmen nog.?
Graag jullie hulp

Chun Kee Cheung
Goedendag,

Ik ben op zoek naar een combinatie van airco en verwarming voor mijn onderneming. Graag zou ik van u willen vernemen wat de mogelijkheden kunnen zijn voor mij.

Met vriendelijke groet,


Chun Kee Cheung

Klimaatexpert.com
Beste Chun Kee,
Hartelijk dank voor de interesse in Klimaatexpert! Via de mail ontvang je meer informatie.
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert Webcare

Gerard van den Tillaart
Kan ik met jullie in contact komen voor een advies?
Chun Kee Cheung
Reeds heb ik nu een airco/verwarming al geïnstalleerd. Mocht u iets anders aanbieden dan dat kunt u mij per email bereiken.
Gerard van den Tillaart
Hier gaat iets verkeer, ik probeerde op deze wijze met klimaatexpert in contact te komen, maar dat gaat dus niet.
Chun Kee Cheung
Ik weet niet of ik het bedrijfsnaam hier mag promoten. Je kan mij mailen op info@salade2go.nl ervoor. Ik meld me bij deze nu af van deze webpost.
Segers
We betrekken een nieuwbouwhuis met een warmtepomp met 200L boiler. Nu denken we aan een extra zonneboiler voor een tweede badkamer en extra zonnepanelen.

Is het mogelijk om een warmtepomp naast een zonneboiler te laten werken met ieder een eigen boiler? Of is het vervangen van de 200L boiler door een grotere boiler verstandinger? Of alleen extra zonnepanelen en een grotere boiler?

Ik kan er nergens een goede verklaring voor vinden en ik ben ervan overtuigt dat it niet de eerste met deze vraag ben.

Klimaatexpert.com
geachte heer/mevrouw Segers,

200 liter voor een enkele badkamer zal toereikend zijn, een tweede badkamer zou ook betekenen dat er meer gedoucht word. In dat geval is de 200 liter aan de krappe kant. Als u altijd zeker wil zijn van voldoende warm tapwater, zon of geen zon, zou het vergroten van de huidige boiler de beste optie zijn. De tweede optie, die dus zon afhankelijk is, is de optie om de zonneboiler de warmtepomp te laten voeden. Is het water heet genoeg, dan hoeft de warmtepomp er zelfs geen energie meer in te stoppen.

succes met het kiezen.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert Webcare


Albert van het Hof
Ik gebruik stadsverwarming die fors duurder wordt. Graag krijg ik informatie over de mogelijkheden van een warmtepomp.
Is het mogelijk een afspraak hierover te maken? Gravin catharinalaan, Nieuwegein

Hans Vos
Beste mensen,
Ik zoek contact met een deskundige die een Elga hybride warmtepomp kan afstellen zodat hij goed samenwerkt met een Evohome (eventueel een andere regulateur) met een HR cv-ketel. Ik heb vloerverwarming beneden en in de rest van het huis gewone radiatoren. Het probleem is dat noch de installateur (in 2017 Susteen) noch mijn cv onderhoudsmonteur van Jasper electric het niet goed afgesteld krijgen. deze winter was de temp op 23 (later 25 gr) graden afgesteld beneden maar het systeem gebruikte veel gas en verwarmde gemiddeld tot 26 gr. Ik kan geen tel nr vinden op jullie site www.klimaatexpert.com dus maar een email.
m vr gr Hans Vos

Irène
We zoeken een goede vervanging voor de CV ketel, denken zelf aan vloerverwarming en een boiler voor warm water. Wat zou een goede keuze zijn?
klimaatexpert webcare
Beste Rob,

We helpen je graag verder, zou je een mailtje willen sturen aan info@klimaatexpert.com met daarin ook je adres gegevens en je telefoonnummer


Klimaatexpert

Webcare
Erik
Beste,
in uw voorbeeld over het toepassen van een hybride pompt schrijft u:
"Kortom, een hybride warmtepomp is een wassenneus die we u niet snel zullen adviseren. Alleen bij zeer grote vermogens kan het in sommige gevallen de gunstiger zijn."

Ik begrijp dat dit in tijden van een gasprijs van €050,- zo geldt. Echter eind anno 2021 hebben we het over gasprijzen van €1,34 - €1,50.. Wellicht komt e.e.a. daarmee in een ander daglicht te staan...?

Groet, Erik

Jan Oerlemans
Geachte,
Ik woon in vrijstaand huis ca 800 m3 met 250 m2 vloeroppervlak
Mijn huidige CV installatie is een Atag Zonnecombi met Zonneboiler.
Ik heb de temperatuur van de ketel ingesteld op 55 gr en verstook op dit moment +/- 1700 m3 gas per jaar.
Welk type en merk warmtepomp is geschikt om mijn bestaande CV installatie te vervangen.
Met vriendelijke groeten,
Jan Oerlemans
Boekel
tel 06 2886 2306
E-mail j.oerlemans34@upcmail.nl

Dennis
Ik zou graag willen weten of t mogelijk is een hoogtemp te kunnen plaatsen. Ik woon in een appartement met een vve. Dus eerst toestemming VVE. De cv hangt in een kast buiten mijn woning in een kast op de galerij. Wel gelijkvloers. Ik heb een inpandig balkon van 3x3 aan de keuken vast. Op het balkon zal dan de pomp moeten staan (lucht). De afstand tussen de cv kast en balkon is redelijk. Er zit een keuken en een badkamer een een hal naar de voordeur tussen de balkon en de cv ruimte. Dus ik weet niet wat voor mogelijkheden er zijn. Isoleren kan niet zonder toestemming VVE die ik niet zomaar krijg want ze zijn bezig met een eigen project isolatie. Maar dit kost even voor de hele woning 30.000 voor alleen vervangen ramen naar dubbelglas ++.
Ww
Ik mis in uw artikel de thermodynamische warmtepomp.
Ben erg benieuwd hiernaar

Jan
Met wie kan ik in contact komen om mij te informeren over de installatie en hebben jullie erkende installateurs die ik kan benaderen?
Clemens Hafkamp
Ik heb een hetelucht installatiesysteem van Brink Climate Control.
Bezit een HR CV- ketel Allure B25 en verwarm daar mijn woning mee. Sanitair met geiser.
Het liefste zou ik een warmtepomp gebruiken, die niet buiten hoeft te staan, dus dat ik niet de warmte uit de lucht hoeft te halen. Ik denk er aan om met een warmtepomp te werken, die de warmte uit de grond haalt. Ik heb een woning met inhoud 575 m3 en mijn gasverbruik voor dit jaar zal rond de 1600 m3 liggen. Vorig jaar was het verbruik rond 1800 m3.
Ben van plan om genoeg zonnepanelen te nemen om mijn verbruik inclusief de warmtepomp te kunnen dekken. Kunt u mij adviseren wat ik het beste kan doen?
Wellicht is het handig voor u te weten waar ik woon ivm de bodem.
Graag hoor ik van u,
Vriendelijke groet,
Clemens Hafkamp
Lauriergaarde 26
3436 HV Nieuwegein
06 25 18 0123
chafkamp@casema.nl

Rinus Minkjan
Als ik voor vloerverwarming een monobloc lucht/water warmtepomp neem, kan ik dan volstaan met een vloerverwarming verdeler of heb ik tussen warmtepomp en voerverwarming ook nog een watertank nodig?
webcare Klimaatexpert
Beste Rinus.
Dat hangt deels af van het temperauur verschil over je afgifte systeem een wartepomp werkt op een delta T van %k als dit bij je afgifte systeem anders is kun jet best een mengvat plaatsen en een xtra pomp. Bij gevruik van een warmtepomp is het altijd raadzaam een buffervat te plaatsen, dit beperkt het aantal in en uitschakel momenten aanzienlijk, daarnaast is er voldoende warmte beschikbaar als een lucht warmtepomp een ontdooicyclus gaat draaien, Wij adviseren je wel in de retour van het systeem een vat te plaatsen 10 liter per kW warmtepomp vermogen.

Webcare Klimaatexpert


Rinus Minkjan
Dank voor de reaktie. De temperatuur van het water uit de wamtepomp is dezefde als de temperatuur van het water van de vloerverwarming.

Jacqueline
Hallo, bedankt voor de informatie. Hoe vind ik een betrouwbare adviseur/installateur?
Omgeving Baarn 3743 BW.
Bedankt,
Jacqueline

John Voogt
Wij hebben een woon- en kantoor perceel (boerderij uit 1865), kleine 30 jr geleden door ons verbouwd en gescheiden woon- en kantoor verwarming installaties (gas) aangelegd. Toen qua efficiëntie zeer verstandig. Wij zoeken nu een onafhankelijk adviesburo die ons in ónze situatie deskundig kan adviseren hoe we verder moeten, ivm de door het kabinet verplicht gestelde fossielvrije toekomst. Kunt U ons helpen?
Maarten
Na wat onderzoek en persoonlijk voorwerk lijkt in mijn situatie een HT warmtepomp een goede optie. Nu nog een installateur vinden die hiermee over mee kan denken en uberhaubt tijd heeft om een advies uit te brengen.

Waar vind ik die in regio Eindhoven?

mvg,
Maarten.

W wigman
Ik heb TD-energie gevraagd welke installateur in mijn regio installeert
Ze reageren vrij snel.

Jacques Boonen
hallo:

Ik heb een daaldrop systeenm in huis warmtepomp ( lage temperatuur) in combinatie met vloerverwarming. Voor Tapwater heb ik een daaldrop CV ketel. Mijn vraag kan ik op dit systeem een water water warmtepomp aansluiten met een Boiler bijv 120 l voor mijn tapwater. Anders gezegd kan ik de temperatuur +/_ 35 gr. uitnutten om hier middels een water water warmtepomp =/- 60 graden van te maken. Hoor het graag.

Steven
Ik heb een vraag. We zijn een erg goed geïsoleerd huis aan het bouwen en willen een warmtepomp aansluiten welke uitsluitend werkt om de vloerverwarming van 220m2 te voorzien. Enige uitzondering is dat ik een bypass wil leggen om via een warmtewisselaar mijn zwembadwater te verwarmen als de vloerverwarming toch niet aanstaat.
Alle ruimtes kunnen bijgenaamd/gekoeld worden via airosystemen.
- Kan ik het beste een monoblock of een binnen + buitenunit aanschaffen
- Kan de warmtepomp direct aangesloten worden op de vloerverwarming of moet er nog een aansturings apparaat toegevoegd worden?
- Is een buffervat handig of noodzakelijk in dit systeem? Hoe zit dat met koelen?
-

Sajjad
ik wil graag in Contact komen en meer wil advice op gebied van Warmtepomp. waar kan ik terecht in omgeving Rotterdam
Einden
Graag zou ik u willen vragen om de gebruikte foto van het zwembad te verwijderen. U heeft hier zelf op de site de kopie right geplaatst maar gebruikt zelf andermans foto's. Dat vind ik niet prettig. Zijn er nog vragen dan hoor ik het graag. Groeten Diny