Lucht/Lucht Warmtepomp

Dit klimaatsysteem haalt energie uit de lucht

Dit klimaatsysteem haalt energie uit de lucht.

Deze variant is toepasbaar voor particulieren en in een andere vorm voor zakelijk gebruik zoals kantoren of winkels. Alleen in het geval van zakelijk gebruik is er een mogelijkheid op subsidie. 

Energiezuinig

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Dat is slim, want dat scheelt elektriciteit! 

Elke modern klimaatsysteem zoals een VRF Systeem, is een warmtepomp. Maar niet elke warmtepomp krijgt subsidie. Wij helpen u bij de selectie. 

Wat is een VRF?

Werking

Een Lucht/Lucht Warmtepomp bestaat uit een buitendeel en één of meestal meerdere binnenunits. Het buitendeel haalt warmte uit de lucht, en geeft de warmte af via lucht in de ruimte, dus niet via een radiator. Vandaar de naam. In deze opstelling worden uw ruimtes verwarmd (of gekoeld) door middel van plafondunits, kanaalunits en/of wandunits die warme (of koele) lucht uitblazen. De Lucht/Lucht Warmtepomp is vergelijkbaar het een traditionele airconditioning, die bij verwarmen omgekeerd werkt.

Het verkrijgen van warmte werkt vergelijkbaar met de Lucht/Water Warmtepomp, alleen wordt de warmte anders afgegeven: via lucht.

Lucht/Water Warmtepomp

Technisch

Uit de lucht kan zelfs als het vriest warmte worden onttrokken. Dat kan omdat het absolute nulpunt -273°C is, oftewel 0°K (Kelvin). Bij die temperatuur bewegen er geen moleculen meer, maar daarboven dus wel. Met andere woorden, er is energie. En die gebruikt de warmtepomp om warmte op te wekken. 

Warmtepomp lucht lucht symbool copy

De toepassingen zijn eindeloos, zoals kantoren, winkels, ziekenhuizen, datacentra etc. Onze Klimaatexperts kunnen u adviseren over wat het beste bij uw wens past. 

Zakelijke Toepassingen

Thuis

Wij zullen een Lucht/Lucht Warmtepomp voor thuis voornamelijk herkennen als een traditionele airconditioning. Deze warmtepomp koelt bijvoorbeeld een slaapkamer energiezuinig, maar kan nog energiezuiniger een kamer verwarmen. Radiators zijn daardoor op de slaapkamers overbodig en dat scheelt nog meer energie. 

Airconditioning Thuis

Verschil tussen Lucht/Water en Lucht/Lucht Warmtepomp

Deze afbeelding laat eenvoudig het verschil tussen een Lucht/Water Warmtepomp en Lucht/Lucht Waterpomp zien. Een Lucht/Water Warmtepomp geeft warmte (en koeling) af via water aan radiatoren of vloerverwarming. Een Lucht/Lucht Warmtepomp blaast warme of koele lucht via bijvoorbeeld een plafond- of wandunit. De werking is in beide gevallen hetzelfde: 75% van de energie komt uit de buitenlucht.

Soorten klimaatsystemen

Verschil lucht water en lucht lucht warmtepomp

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

TOM Magura
vind ik interessant!
Wij hebben drie verdiepingen nu nog met 2 cv kombi ketels, radiatoren en geen KOELING!!
kunt u langskomen voor een offerte?
Alvast bedankt
Thomas Magura

Klimaatexert.com
Deel 1

Geachte heer Magura,

We stellen het zeer op prijs dat u contact met ons opneemt voor het verduurzamen van uw (te bouwen) woning. Om u een eerste indicatie te geven over de mogelijkheden voor het toepassen van een warmtepomp, plus de daarbij horende besparingen, hebben wij van u een aantal aanvullende gegevens nodig. Via de onderstaande link komt u terecht bij een vragenformulier. Wij verzoeken u deze zorgvuldig door te lezen en in te vullen. Op basis van het ingevulde vragenformulier, kunnen wij geheel vrijblijvend een inschatting maken van de benodigde warmtepomp en de daarbij behorende installatiekosten. U ontvangt dan van ons een reactie met type warmtepomp, de (meer) investering en de te verwachten kostenbesparing op uw energierekening ten opzichte van een cv ketel.


Klimaatexpert.com
Deel 2

Afhankelijk van uw reactie komen wij graag in contact met uw huisinstallateur of aannemer. Als u deze niet heeft, koppelen wij u aan een regionale partnerinstallateur van Klimaatexpert.com. Zij zullen een afspraak met u maken en de situatie ter plaatse of op tekening beoordelen. Op basis daarvan kan er een concrete offerte worden gemaakt.

Via deze link https://www.klimaatexpert.com/vragenformulier vindt u het vragenformulier. Alvast bedankt voor het invullen.

Nogmaals dank voor uw belangstelling, wij zien uw antwoord graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Klimaatexpert.com Team


Willian wit
Wij willen een lucht/lucht warmtepomp, wij hebben een twee onder een kap woning kamer opv 144 m2 totale oppervlak van woning is 556m2. Het huis is volledig geïsoleerd A. Gr Willian
Klimaatexpert.com
Beste Willian,
Graag helpen wij u met een advies op maat over het toepassen van een warmtepomp. U kunt daarvoor vrijblijvend onze vragenlijst invullen:
https://www.klimaatexpert.com/vragenlijst
Wij gaan ons best doen u binnen 3 werkdagen te voorzien van een geheel vrijblijvende indicatie met o.a. een geschikte warmtepomp, de kosten, de terugverdientijd en het verschil t.o.v. Cv-ketel.
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare


Dekker
L.S.,

Wij zijn bezig met het renoveren van ons huis.
Graag zouden we geïnformeerd worden over de mogelijkheden en prijzen in onze situatie. Kunt u ons hierbij helpen?

Groet, Petra.

Klimaatexpert.com
Geachte mevrouw Dekker,

Bedankt voor uw reactie.

Graag helpen wij u met een advies op maat over het toepassen van een warmtepomp. U kunt daarvoor vrijblijvend onze vragenlijst invullen:
https://www.klimaatexpert.com/vragenlijst

Wij gaan ons best doen u binnen 5 werkdagen te voorzien van een geheel vrijblijvende indicatie met o.a. een geschikte warmtepomp, de kosten, de terugverdientijd etc. voor uw situatie.

Met vriendelijke groet,
Het Klimaatexpert Team


Mevr. Anna Oei
Ons huis is van 1965. Wij hebben stadsverwarming en vloerverwarming.
Graag zou ik vrijblijvend offerte willen vragen voor lucht warmtepomp voor de woonkamer?
Alvast bedankt,
Mevr. Oei
Telp 0622757602

Klimaatexpert.com
Geachte mevrouw Oei,

Bedankt voor uw bericht! Dit maken wij graag voor u in orde. Wilt u hiervoor onze vragenlijst invullen? Deze kunt u hier vinden;
https://www.klimaatexpert.com/vragenlijst

Met vriendelijke groeten,
Klimaatexpert.com Webcare
Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk