Met een warmtepomp zuinig uw zwembad verwarmen.

 

Warmtepomp

Veel mensen weten al dat je met een warmtepomp energiezuinig een huis of bedrijf kunt verwarmen. Wat niet veel mensen weten, is dat er met een warmtepomp ook op een duurzame manier een zwembad verwarmd kan worden.

zwembad thuis met warmtepomp

Meer informatie over de warmtepomp

 

Stookseizoen

Een zwembad moet met name in de lente en herst verwarmd worden, als u hier comfortabel in wilt zwemmen. In de zomer zorgt de warmte van de zon (deels) voor het opwarmen van uw zwembad. In de lente en herfst staat de zon lager, wordt het eerder donker en dalen de temperaturen. Belangrijk is dat u het zwembad tussentijds afdekt met een zwembadafdekking als het is verwarmd, dan verliest u minder warmte en dat scheelt energie. 

Zwembad afdekking

 

Tips voor een zwembad warmtepomp

Er zijn tal van mogelijkheden om het zwembad te verwarmen, maar de meest duurzame manier is met een warmtepomp. Dit werkt het beste als u de temperatuur constant houdt, zodat de warmtepomp geen pieken in verbruik heeft. Dan werkt de warmtepomp het zuinigst. Wij adviseren u graag welke warmtepomp het best bij uw situatie past.

Zwembad tuin

10 tips voor een zwembad warmtepomp

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting