Met een warmtepomp zuinig uw zwembad verwarmen.

 

Warmtepomp

Veel mensen weten al dat je met een warmtepomp energiezuinig een huis of bedrijf kunt verwarmen. Wat niet veel mensen weten, is dat er met een warmtepomp ook op een duurzame manier een zwembad verwarmd kan worden.

zwembad thuis met warmtepomp

Meer informatie over de warmtepomp

 

Stookseizoen

Een zwembad moet met name in de lente en herst verwarmd worden, als u hier comfortabel in wilt zwemmen. In de zomer zorgt de warmte van de zon (deels) voor het opwarmen van uw zwembad. In de lente en herfst staat de zon lager, wordt het eerder donker en dalen de temperaturen. Belangrijk is dat u het zwembad tussentijds afdekt met een zwembadafdekking als het is verwarmd, dan verliest u minder warmte en dat scheelt energie. 

Zwembad afdekking

 

Tips voor een zwembad warmtepomp

Er zijn tal van mogelijkheden om het zwembad te verwarmen, maar de meest duurzame manier is met een warmtepomp. Dit werkt het beste als u de temperatuur constant houdt, zodat de warmtepomp geen pieken in verbruik heeft. Dan werkt de warmtepomp het zuinigst. Wij adviseren u graag welke warmtepomp het best bij uw situatie past.

Zwembad tuin

10 tips voor een zwembad warmtepomp

 

Nathalie Oostwegel
Graag zou ik willen weten of het mogelijk is ons zwembad met een warmte pomp te verwarmen.
Klimaatexpert
Geachte mevrouw Oostwegel,
Dank voor uw reactie. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, maar de lucht/water warmtepomp is het best geschikt voor het verwarmen van een zwembad. Heeft u ook onze blog “10 tips voor een zwembad warmtepomp” gelezen? https://www.klimaatexpert.com/blog/10-tips-voor-een-zwembad-warmtepomp
Graag adviseren wij u welke warmtepomp het best bij uw zwembad situatie past. Een vriendelijk verzoek om het contactformulier in te vullen die u vind onder de button “Meer informatie” bovenin de pagina. Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare


Andre Van Geenhuizen
Kan je de warmtepomp van het huis ook voor het zwembad gebruiken?
Klimaatexpert.com
Beste André,
Bedankt voor uw interesse in de Klimaatexpert.
Een warmtepomp is voor een zwembad de ideale oplossing! Echter van veel factoren afhankelijk. Gaat het om een binnen of een buiten zwembad, gehele jaar door verwarmen, afmetingen en gewenste temperatuur. Heeft u ook onze blog "tips voor een zwembad warmtepomp" gelezen? https://www.klimaatexpert.com/blog/10-tips-voor-een-zwembad-warmtepomp
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert Webcare

André
Dat vroeg ik niet. Als je een warmtepomp voor je huis hebt, kun je dan ook met die warmtepomp je zwembad opwarmen? Immers werkt de warmtepomp in de zomer nagenoeg niet voor je huis en kun je daar misschien wel je zwembad mee verwarmen
Klimaatexpert.com
Beste André,
Ja dat kan. Een warmtepomp is bij uitstek geschikt om een zwembad te verwarmen (op temperatuur te houden). De gewenste water temperatuur is ideaal variërend tussen 24 en 28°C, de wisselaar tussen de warmtepomp en het zwembadwater moet wel worden aangepast. Doordat de warmtepomp in het voorjaar tot najaar in verhouding weinig draaiuren voor verwarmen van de woning gaat maken, is de WP dus beschikbaar voor het verwarmen van het zwembad en de warmwatervoorziening. Afhankelijk van de positie van het chloor doseer apparaat is een laag temperatuur tegenstroom apparaat van het merk Swep bijvoorbeeld een oplossing.
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert Webcare

Henk Evers
Beste,
Welke warmtepomp kan ik het beste aanschaffen om zowel mijn huis als zwembad te verwarmen?
Zwembad is 8x4x1,5 met solar dek, Huis is vrijstaand geïsoleerd ongeveer 10 kW (1800m3 gas/ jaar

Klimaatexpert.com
geachte heer Evers,

hiervoor zal eerst een goede transmissie berekening voor gemaakt moeten worden. 1800 m3 gas is namelijk niet equivalent met een warmtepomp van 10 kW maar eerder met 6 kW. Het zwembad? word dit het hele jaar gebruikt en wat is de gewenste watertemperatuur. Heeft u die transmissie berekening? Dan kunnen we u verder helpen. De informatie kunt u sturen aan: info@klimaatexpert.com

Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert Webcare


Bianca van Summeren
Graag hoor ik of er verschil is tussen een warmtepomp voor zwembad en voor bv in huis. Wij waren voornemens om een warmtepomp aan te schaffen waarbij staat een warmtepomp voor het zwembad, maar nu wil mijn man de schuur die we aan het bouwen zijn in de koude maanden (wanneer we het zwembad dus niet gebruiken) om vooral de vorst en ergste kou uit de werkplaats te houden. Hij wil nu vloerverwarming leggen en dit dan straks op bv 16 graden kunnen krijgen. Kan dit met bijvoorbeeld zo'n zwembadwarmtepomp? Aquaforte Mr. Silence Full Inverter warmtepomp - 11 kW, ruimte is 77 m2 waarvan ongeveer 45 m2 verwarmt tot 16 graden dient te worden. Hoor het graag!
Klimaatexpert.com
Beste Bianca,

om te weten of de warmtepomp voldoende zwaar is zou er eigenlijk een transmissie berekening gemaakt moeten worden. Van de warmtepomp zelf is helaas weinig data eenvoudig te vinden, of deze dus geschikt is om ruimtes te verwarmen is ons niet geheel duidelijk. Echter als de warmtepomp in staat is om 35 graden Celsius water te maken, kan de vloer daar prima mee verwarmd worden.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert Webcare.


M. Raamsman
Ik ben op zoek naar een warmtepomp voor mijn zwembad, nu heb ik mij al een beetje ingelezen, welk merk staat voor kwaliteit en welke fabrikant heeft geeft goede service, ben op zoek naar een inverter, zwembad heeft 30 M inhoud
Klimaatexpert.com
geachte heer Raamsman,

dank voor uw interesse in Klimaatexpert.

indien we uw gegevens ontvangen op info@klimaatexpert.com zullen we u benaderen met de juiste informatie.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert WebcareAnderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting