Met een warmtepomp zuinig uw zwembad verwarmen.

Warmtepomp

Veel mensen weten al dat je met een warmtepomp energiezuinig een huis of bedrijf kunt verwarmen. Wat niet veel mensen weten, is dat er met een warmtepomp ook op een duurzame manier een zwembad verwarmd kan worden.

Stookseizoen

Heeft u een zwembad? Dan weet u uit ervaring dat het stookseizoen weer is begonnen. In de zomer zorgt de warmte van de zon voor het opwarmen van uw zwembad. Zeker wanneer u het zwembad tussentijds afdekt met een zwembadafdekking, heeft u voldoende aan de zon om het zwembad te verwarmen. In de herfst is dat een ander verhaal. De zon is nu niet sterk genoeg om het water te verwarmen en de omgevingstemperatuur daalt ook.

10 tips voor een zwembad warmtepomp

Er zijn tal van mogelijkheden om het zwembad te verwarmen, maar de meest duurzame manier is met een warmtepomp. Dit werkt het beste als u de temperatuur constant houdt, zodat de warmtepomp geen pieken in verbruik heeft. Dan werkt de warmtepomp het zuinigst. Wij bij Klimaatexpert.com adviseren wij graag welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Voor meer informatie over warmtepompen voor zwembaden, kijk dan hier:

10 tips voor een zwembad warmtepomp

 

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting