Met een warmtepomp zuinig uw zwembad verwarmen.

Warmtepomp

Veel mensen weten al dat je met een warmtepomp energiezuinig een huis of bedrijf kunt verwarmen. Wat niet veel mensen weten, is dat er met een warmtepomp ook op een duurzame manier een zwembad verwarmd kan worden. Meer info over de warmtepomp.

Stookseizoen

Een zwembad moet met name in de lente en herst verwarmd worden, als u hier comfortabel in wilt zwemmen. In de zomer zorgt de warmte van de zon (deels) voor het opwarmen van uw zwembad. In de lente en herfst staat de zon lager, wordt het eerder donker en dalen de temperaturen. Belangrijk is dat u het zwembad tussentijds afdekt met een zwembadafdekking als het is verwarmd, dan verliest u minder warmte en dat scheelt energie. 

10 tips voor een zwembad warmtepomp

Er zijn tal van mogelijkheden om het zwembad te verwarmen, maar de meest duurzame manier is met een warmtepomp. Dit werkt het beste als u de temperatuur constant houdt, zodat de warmtepomp geen pieken in verbruik heeft. Dan werkt de warmtepomp het zuinigst. Wij bij Klimaatexpert.com adviseren wij graag welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Voor meer informatie over warmtepompen voor zwembaden, kijk dan hier:

10 tips voor een zwembad warmtepomp

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook: