Regering zet ambities om in daden.

Op 29 maart 2018 kondigde minister Wiebes aan dat de gaskranen in Groningen helemaal worden dichtgedraaid. In de eerste jaren stopt de gasexport al en binnen 12 jaar moet de kraan helemaal dicht zijn. De volledige brief van Wiebes aan de kamer vindt u hier.

Dat is goed nieuws voor de Groninger, maar het betekent ook dat we de vraag naar gas moeten beperken. Een van de tegenmaatregelen is om proefwijken aan te wijzen om volledig van het gas te gaan. Omdat dat luister bij te zetten, kondigde de minister Ollengren en Wiebes op 3 april 2018 een nieuwe subsidieregeling aan. Hierbij worden 20 bestaande wijken aangewezen die in totaal € 85 miljoen euro subsidie krijgen. Gemeentes kunnen tot uiterlijk 1 juli 2018 een wijk opgeven voor deze subsidies. Meer informatie voor de gemeentes is hier te vinden.

Daarnaast blijft de ISDE bestaan voor individuele partijen. ISDE staat voor Investering Duurzame Energie en het helpt particulieren en klein zakelijke gebruikers van het gas af te gaan, door subsidie op energiezuinige warmtepompen. Voor bedrijven bestaat ook de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Op deze pagina vindt u meer informatie over subsidies. 

Wiebes

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook: