De gemeente trekt € 5 mln uit.

Subsidie

De gemeente Amsterdam geeft huishoudens die de gasaansluiting uit hun huis halen een subsidie. De subsidie kan voor huiseigenaren oplopen tot € 5.000,-, maar ook vereniging van eigenaren of verhuurders kunnen een subsidie aanvragen. Wanneer de stroom die het huis verbruikt duurzaam wordt opgewekt, een zogenaamde nul-op-de-meterwoning, kan de subsidie zelfs oplopen tot € 8.000,-. In alle gevallen betaalt de gemeente ook de directe kosten die voortvloeien uit het afsluiten van de gaskraan.

Green Deal

Net als veel andere gemeenten heeft Amsterdam aangekondigd om in 2050 aardgasvrij te willen zijn. Daarom heeft Amsterdam met 30 andere gemeenten de 'green deal' gemaakt samen met netbeheerders en provincies. In de hoofdstad moeten nog 328.000 woningen worden afgesloten van het gas, waarbij het streven is 30.000 voor 2021. Op 1 september gaat de subsidie in. De gemeente wil met de subsidieregeling inwoners van Amsterdam stimuleren hun gasaansluiting op te zeggen.

Wamtepomp

Consequentie is dat er een alternatief gezocht moet worden voor het verwarmen van de woning. Een goed alternatief daarvoor is een warmtepomp. Meer informatie over een warmtepomp vindt u op onze website: 

Wat is een warmtepomp?

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Verwarming en warm water
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Een schitterende badkamer
Stem