De gemeente trekt € 5 mln uit.

Subsidie

De gemeente Amsterdam geeft huishoudens die de gasaansluiting uit hun huis halen een subsidie. De subsidie kan voor huiseigenaren oplopen tot € 5.000,-, maar ook vereniging van eigenaren of verhuurders kunnen een subsidie aanvragen. Wanneer de stroom die het huis verbruikt duurzaam wordt opgewekt, een zogenaamde nul-op-de-meterwoning, kan de subsidie zelfs oplopen tot € 8.000,-. In alle gevallen betaalt de gemeente ook de directe kosten die voortvloeien uit het afsluiten van de gaskraan.

Green Deal

Net als veel andere gemeenten heeft Amsterdam aangekondigd om in 2050 aardgasvrij te willen zijn. Daarom heeft Amsterdam met 30 andere gemeenten de 'green deal' gemaakt samen met netbeheerders en provincies. In de hoofdstad moeten nog 328.000 woningen worden afgesloten van het gas, waarbij het streven is 30.000 voor 2021. Op 1 september gaat de subsidie in. De gemeente wil met de subsidieregeling inwoners van Amsterdam stimuleren hun gasaansluiting op te zeggen.

Wamtepomp

Consequentie is dat er een alternatief gezocht moet worden voor het verwarmen van de woning. Een goed alternatief daarvoor is een warmtepomp. Meer informatie over een warmtepomp vindt u op onze website: 

Wat is een warmtepomp?

 

M verhagen
Subsidie voor afsluiten gas: Geld dit ook voor een inwoner uit Diemen?
Klimaatexpert.com
Geachte heer, mevrouw Verhagen,

Dank voor uw bericht op onze site.
Graag verwijzen wij u door naar uw gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie voor het afsluiten van gas.

Verdere interessante sites:
https://www.amsterdamvanhetgasaf.nl/info/
https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/apparaten-isde/warmtepompen
https://www.diemen.nl/home

Met vriendelijke groet,
Het Klimaatexpert TeamCharles Jansen
Geld dit ook voor Heemskerk
Klimaatexpert.com
Geachte heer Jansen,
Dank voor uw bericht op onze site.
Graag verwijzen wij u door naar uw eigen gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie voor het afsluiten van gas.
https://www.heemskerk.nl/laatste-nieuws/subsidie-op-duurzame-bouwwerken
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare


say.ayoubi
ik ben bezig alles in huis op stoom te zetten ik wil geen gas meer gebruiken
Dennis
Als ik in een appartement met blokverwarming/warmtenet woon en ik wil van het kookgas af, is daar dan ook subsidie voor?
Klimaatexpert.com
Beste Dennis,
Graag verwijzen wij je naar de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), daar staan de subsidie regelingen voor particulieren en zakelijke gebruikers.
https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/particulieren/algemeen

Met vriendelijke groet,

Klimaatexpert.com Webcare
Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen