Projectontwikkelaars

Nieuwbouw verduurzamen

Nieuwbouw verduurzamen.

Laat u een huis of bedrijf bouwen door een projectontwikkelaar? Of bent u zelf een projectontwikkelaar? En wilt u uw project duurzaam verwarmen?

Dan helpt Klimaatexpert.com u graag. U kunt moeilijk een expert zijn op elk gebied. Dat is Klimaatexpert.com ook niet, maar wel op het gebied van duurzaam verwarmen met bijvoorbeeld warmtepompen. Wij bieden totaaloplossingen, van advies tot ontwerp en installatie. Eén aanspreekpunt en gegarandeerd een hoog rendement. En u weet van te voren waar u aan toe bent, inclusief exploitatiebereking.

Projectonwikkelaars nieuwbouw


Projectontwikkelaar / Projectleider bouw

De projectontwikkelaar, ook wel projectleider bouw,  is de projectmanager van een vastgoedproject. De projectontwikkelaar zorgt dat het geld, grond en ideeën bij elkaar komen en zorgt voor de realisatie van een huis, bedrijfspand of een complete woonwijk. Daarbij draagt hij/zij het risico van het project. Het bouwen wordt in de meeste gevallen uitbesteed aan bouwbedrijf.

U kunt zich voorstellen dat het takenpakket van een projectontwikkelaar veelomvattend is. De projectontwikkelaar moet vele balletjes hoog kunnen houden en met de steeds veranderende regelgeving en ontwikkelingen in de markt, wordt het niet makkelijker.

Projectontwikkelaar


Verwarmen zonder gas

Een van die veranderingen is dat steeds meer huizen en bedrijven niet meer verwarmd worden op gas. In het kader van verduurzaming, kiezen steeds meer mensen daarvoor of worden in sommige gevallen simpelweg gedwongen door de overheid of gemeente. Er zijn veel specialisten op het gebied van CV-ketels en het werken met gas.


Warmtepomp

Hét duurzame alternatief voor de CV-ketel is de warmtepomp. Omdat dit een relatief nieuwe ontwikkeling is, zijn er uiteraard minder specialisten op dit gebied. Om projectontwikkelaars werk uit handen te nemen, biedt Klimaatexpert.com een totaaloplossing, waarbij het hoofdstuk verwarming en koeling over wordt genomen. De projectontwikkelaar hoeft zich over dit onderwerp geen zorgen meer te maken, alles wordt geregeld. In een exploitatieberekening weet u op voorhand precies wat de kosten zijn, maar ook hoeveel rendement er te behalen valt en wat het verbruik is. Uiteraard compleet in afstemming op de wensen, budget en de overige werkzaamheden.

Wat is een warmtepomp?


Nieuwbouwwijk / Woningbouw

Steeds meer nieuwbouwwijken worden gebouwd zonder gasaansluiting. Deze wens komt vanuit de overheid en diverse gemeenten. Gevolg is dat er niet verwarmd kan worden met een Cv-ketel in deze wijken. Hét alternatief voor de Cv-ketel is een warmtepomp. Daarvoor zijn er verschillende opties mogelijk. De verwarming van een individueel nieuwbouwhuis kan met een lucht/water warmtepomp. Een complete wijk voorzien van warmte én koeling, kan ook met de water/water warmtepomp.

Bouwen Klimaatbeheersing

Soorten warmtepompen


Utiliteitsbouw / Bedrijfspand

Ook bedrijfspanden zijn aan steeds meer regels onderhevig. Vanaf 2023 moeten bijvoorbeeld alle kantoren minimaal energielabel C hebben. Een modern klimaatsysteem zorgt voor een verlaging van 1 of 2 stappen van het energielabel. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een lucht/water warmtepomp in het geval van vloerverwarming of radiatoren. Wanneer er geconditioneerde lucht de ruimte wordt ingeblazen, spreekt men van een lucht/lucht warmtepomp. In beide gevallen zijn er subsidie mogelijkheden en in beide gevallen zullen moderne systemen zorgen voor afname van energiekosten.

Projectontwikkelaar utiliteitsbouw klimaatbeheersing

Kantoor mogelijkheden

 

Woningcorporaties

Ook woningcorporaties moeten gaan vergroenen. In het energieconvenant dat is opgesteld en ondertekend in 2012, staat dat alle 2,4 miljoen corporatiewoningen in 2021 een gemiddeld energielabel B moeten hebben. De kosten die daarvoor worden gemaakt komen voor rekening van deels de corporaties zelf en deels de huurders. Wel is afgesproken dat de huurverhoging niet hoger mag zijn dan hetgeen bespaard wordt op energiekosten. Ga voor de laatste ontwikkelingen naar de site van Aedes, Vereniging van woningcorporaties.

Ga naar Aedes


Verduurzamen

Verduurzamen is dus het hoofdthema dat projectontwikkelaars krijgen opgelegd van de overheid en de markt. Maar waar komt de rekening te liggen? Daar kan Klimaatexpert.com tot op de komma nauwkeurig een antwoord op geven.


Rendement

Verduurzamen kost namelijk geen geld, maar levert geld op. Aan de hand van uw situatie berekent Klimaatexpert.com welk klimaatsysteem het beste geschikt is voor het verwarmen (én koelen) van het project. Dat systeem vertegenwoordigd een waarde, maar ook een besparing voor de gebruikers van het vastgoed. Volgens berekeningen blijkt dat het rendement op een warmtepomp vele malen hoger ligt dan welke spaarbank ook. Doordat het pand minder energie verbruikt, stijgt de waarde. Ook zijn de financieringsmogelijkheden gunstiger voor energiezuinige panden. Benieuwd hoeveel rendement u kunt behalen met het verduurzamen van uw pand? Neem contact met ons op.


Subsidie

Om de investering extra interessant te maken, heeft de overheid verschillende subsidies in het leven geroepen. De InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) is er voor particulieren en kleinere bedrijven. De Energie-Investeringsaftrek (EIA) is er voor bedrijven.

Energie Investeringsaftrek EIA
Meer informatie over subsidie


Bouwkundig tekenaar / Architect

Bij Klimaatexpert.com komen wij graag in contact met de bouwkundig tekenaar of architect, dus helemaal in het begin van het vastgoedproject. Op die manier kunnen we zaken op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld, dankzij betere isolatie, heb je een lagere capaciteit warmtepomp nodig die goedkoper is in aanschaf en verbruik. Een ander voorbeeld, is dat wij kunnen meedenken over de plaatsing van alle onderdelen, inclusief maatvoering en eenvoudige toegang voor installatie en onderhoud. Naast esthetiek zal dit ook zorgen voor een kostenbesparing.

Ontwerpen Architect Klimaatbeheersing


Bouwbedrijf

Ook met het bouwbedrijf onderhouden we graag contact. Voor bijvoorbeeld het storten van de vloer na de plaatsing van de vloerverwarming. Maar ook voor het plannen van de werkzaamheden, of het meedenken op het gebied van klimaatbeheersing. Naast nieuwbouw, kan bestaande bouw ook worden verduurzaamd.

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen