Airconditioning Thuis

Een economisch verantwoorde keuze bij u thuis

Steeds meer mensen hebben een airconditioning thuis. Het is natuurlijk heel comfortabel om op die hete zomerdag uw slaapkamer te koelen. Maar er zijn meer redenen waarom de airconditioning aan populariteit wint. 

 

Warmtepomp = ook verwarmen

Wat lang niet iedereen weet, is dat een moderne airconditioning een warmtepomp is. Dit houdt in dat de koeling energiezuinig wordt opgewekt, maar ook dat deze airconditioning/warmtepomp kan verwarmen. Hierbij kan het dus een vervanging zijn van uw radiator. 

Meer informatie over een Lucht/Lucht Warmtepomp

Energiezuinig

Een moderne airconditioning heeft een rendement van ongeveer 3 (E.E.R.), dit houdt in dat 3 KW koelen staat voor 1 KW elektriciteitsverbruik. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP). Dit houdt in dat 4 KW verwarmen staat voor 1 KW elektriciteitsverbruik. Dit is zuiniger en goedkoper dan met een gasketel. 

Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit. Een ruimte is daardoor heel snel gekoeld of verwarmt, zeker ter vergelijking met een traditionele radiator. En waarom is dat een voordeel? Doorgaans bezoekt u een kamer boven in uw huis minder vaak dan de ruimtes beneden, zoals de woonkamer en keuken etc. Waarom zou u dan in de winter continu de verwarming boven aan zetten? Dat hoeft dus niet met een moderne airconditioning. Zodra u de behoefte heeft om de slaapkamer te verwarmen, is deze binnen no time warm. Hierdoor verbruikt u dus minder vaak energie. 

 

Wat kost een airconditioning?

Er zijn vooroordelen dat een airconditioning een stroomvreter is. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig is een airconditioning zelfs een financieel verantwoorde keuze. In dit voorbeeld laten we u zien hoeveel een airconditioning kost. 

 Rekenvoorbeeld

Single Split en Multi Split

Een airconditioning bestaat uit 2 delen, een binnen- en een buitendeel. Bij 1 buitendeel en 1 binnendeel, spreekt men van een Single Split Airconditioning. Bij 1 buitendeel en meerdere binnendelen, spreekt men van een Multi Split Airconditioning. 

Single Split Airco Multi Split Airco

Mobiele Airconditioning

De mobiele airconditioning is een binnendeel die verplaatsbaar is en geen buitendeel heeft. Een airconditioning onttrekt warme lucht uit een kamer. Een mobiele airconditioning kan die warme lucht niet kwijt. Consequentie is dat een mobiele airconditioning een stuk meer energie verbruikt en minder goed koelt. 

Home-Domotica

Met Home-Domotica is het mogelijk om met uw smartphone, tablet of computer, de airconditioning thuis vanaf uw bank of zelfs vanaf uw werkt te bedienen en in te stellen. U kunt alle elektronische apparaten in uw huis automatiseren, zo ook uw airconditioning. Andere voorbeelden van Home Domotica is de bediening van het alarm, poort, verlichting etc.

Home Domotica

Advies of offerte?

Wilt u weten of een airconditioning past in uw situatie? Of wilt u een conrete offerte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij hebben een netwerk van partnerinstallateurs in heel de Benelux, dus altijd iemand bij u in de buurt. 

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen