Airconditioning Thuis

Een economisch verantwoorde keuze bij u thuis

Een economisch verantwoorde keuze.

Steeds meer mensen hebben een airconditioning thuis. Het is natuurlijk heel comfortabel om op die hete zomerdag uw slaapkamer te koelen. Maar er zijn meer redenen waarom de airconditioning aan populariteit wint. 

 

Warmtepomp = ook verwarmen

Wat lang niet iedereen weet is dat iedere airconditioning een warmtepomp is. Naast koelen kan de airconditioning ook verwarmen door het proces om te draaien koelt hij de buitenlucht en wordt er binnen warme lucht ingeblazen. 

Meer informatie over een Lucht/Lucht Warmtepomp

Energiezuinig

Een inverter gestuurde modluerend werkende  airconditioning heeft een rendement van ongeveer 3,8 (E.E.R.), dit houdt in dat 3,8 KW koelen is er 1 KW elektriciteit nodig. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP). dit komt dat omdat de compressorenergie bij warmtepomp gebruik nuttig terugkomt in de afgifte. Dit is zuiniger en goedkoper dan met een gasketel. 

Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmt, DIt kan een groot voordeel zijn bij in ruimten die minder vaak en kortstondig worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is de luchtverwarming in het voor en na seizoen een uitkomst  als de ruimte in de avond afkoelt is deze in een mum van tijd weer op temperatuur  de CV-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt.  Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie. 

 

Wat kost een airconditioning?

Er zijn vooroordelen dat een airconditioning een stroomvreter is. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig zijn de aiconditoners voorzien van inverter moddulerende regelingen waardoor ze een stuk minder energie verbruiken. In dit voorbeeld laten we u zien hoeveel een airconditioning kost. 

 Rekenvoorbeeld

Single Split en Multi Split

Een airconditioning bestaat uit 2 delen, een binnen- en een buitendeel. Bij 1 buitendeel en 1 binnendeel, spreekt men van een Single Split Airconditioning. Bij 1 buitendeel en meerdere binnendelen, spreekt men van een Multi Split Airconditioning. 

Single Split Airco Multi Split Airco

Mobiele Airconditioning

De mobiele airconditioning is een binnendeel die verplaatsbaar is en geen buitendeel heeft. Vaak heeft een dergelijke unit een slang die naar buiten moet uitblazen, wat eruit gaat moet er ook weer in er komt telkens weer warme lucht binnen waardoor een mobiele airconditoner minder effectief is en een hoog energieverbuik heeft 

Home-Domotica

Met Home-Domotica is het mogelijk om met uw smartphone, op afstand de airconditioning thuis te bedienen en in te stellen. U kunt onderweg naar huis de airco alvast aanzetten zodat u thuis komt in een comfortabel gekoeld huis

Home Domotica

Advies of offerte?

Wilt u weten of een airconditioning past in uw situatie? Of wilt u een conrete offerte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij hebben een netwerk van partnerinstallateurs in heel de Benelux, dus altijd iemand bij u in de buurt. 

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Christelle
Energie van het huis gaat mee met energie van de buur tv internet verwarming onverbruikte software?wat kan ik doen
Klimaatexpert
Geachte mevrouw,

Bedankt voor uw interesse, echter zou u uw vraag wat specifieker kunnen omschrijven? U mag ons ook een mail sturen: info@klimaatexpert.com

Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Team


Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen