Airconditioning thuis

Een economisch verantwoorde keuze bij u thuis

Een economisch verantwoorde keuze.

Steeds meer mensen hebben een airconditioning thuis. Het is natuurlijk heel comfortabel om op die hete zomerdag uw slaapkamer te koelen. Maar er zijn meer redenen waarom de airconditioning aan populariteit wint. 


Airconditioning = ook verwarmen

Wat lang niet iedereen weet is dat iedere airconditioning een warmtepomp is. Naast koelen kan de airconditioning ook verwarmen door het proces om te draaien koelt hij de buitenlucht en wordt er binnen warme lucht ingeblazen. 

Symbolen airconditioning

Meer informatie over een lucht/lucht warmtepomp

 

Energiezuinig

Een inverter gestuurde modulerend werkende airconditioning heeft een rendement van ongeveer 3,8 (E.E.R.), dit houdt in dat voor 3,8 KW koelen er 1 KW elektriciteit nodig is. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP). Dit komt omdat de compressor energie bij een warmtepomp dit weer nuttig gebruikt terugkomt in de afgifte. Dit is zuiniger en goedkoper dan met een gasketel. 


Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmt.  Dit kan een groot voordeel zijn in ruimten die minder vaak en kortstondig worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming in het voor- en naseizoen een uitkomst. Als de ruimte in de avond afkoelt, dan is deze in een mum van tijd weer op temperatuur. De Cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie. 

Airconditioning split


Wat kost een airconditioning?

Er zijn vooroordelen dat een airconditioning een stroomvreter is. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig zijn de aiconditoners voorzien van inverter moddulerende regelingen waardoor ze een stuk minder energie verbruiken. In dit voorbeeld laten we u zien hoeveel een airconditioning kost. 

Airconditioning rekenvoorbeeld

 Rekenvoorbeeld

 

Single Split en Multi Split airconditioning

Een airconditioning bestaat uit 2 delen, een binnen- en een buitendeel. Bij 1 buitendeel en 1 binnendeel, spreekt men van een Single Split Airconditioning. Bij 1 buitendeel en meerdere binnendelen, spreekt men van een Multi Split Airconditioning. 

Single Split Airco

Multi Split Airco

 

Mobiele airconditioning

De mobiele airconditioning is een binnendeel die verplaatsbaar is en geen buitendeel heeft. Vaak heeft een dergelijke unit een slang die naar buiten moet. Want wat eruit gaat, moet er ook weer in. Er komt telkens weer warme lucht binnen, waardoor een mobiele airconditoner minder effectief is en een hoog energieverbuik heeft.

mobiele airconditioning staand


Home Domotica

Met Home Domotica is het mogelijk om met uw smartphone, op afstand de airconditioning thuis te bedienen en in te stellen. U kunt onderweg naar huis de airco alvast aanzetten, zodat u thuis komt in een comfortabel gekoeld huis.

Home Domotica

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

Darien Wilson
Wij hebben een Faber Comfortvloer in huis en willen graag een offerte ontvangen voor een warmtepomp en airco’s.