Airconditioning thuis

Een economisch verantwoorde keuze bij u thuis

Een economisch verantwoorde keuze.

Steeds meer mensen hebben een airconditioning thuis. Het is natuurlijk heel comfortabel om op die hete zomerdag uw slaapkamer te koelen. Maar er zijn meer redenen waarom de airconditioning aan populariteit wint. 


Airconditioning = ook verwarmen

Wat lang niet iedereen weet is dat iedere airconditioning een warmtepomp is. Naast koelen kan de airconditioning ook verwarmen door het proces om te draaien koelt hij de buitenlucht en wordt er binnen warme lucht ingeblazen. 

Symbolen airconditioning

Meer informatie over een lucht/lucht warmtepomp

 

Energiezuinig

Een inverter gestuurde modulerend werkende airconditioning heeft een rendement van ongeveer 3,8 (E.E.R.), dit houdt in dat voor 3,8 KW koelen er 1 KW elektriciteit nodig is. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP). Dit komt omdat de compressor energie bij een warmtepomp dit weer nuttig gebruikt terugkomt in de afgifte. Dit is zuiniger en goedkoper dan met een gasketel. 


Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmt.  Dit kan een groot voordeel zijn in ruimten die minder vaak en kortstondig worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming in het voor- en naseizoen een uitkomst. Als de ruimte in de avond afkoelt, dan is deze in een mum van tijd weer op temperatuur. De Cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie. 

Airconditioning split


Wat kost een airconditioning?

Er zijn vooroordelen dat een airconditioning een stroomvreter is. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig zijn de aiconditoners voorzien van inverter moddulerende regelingen waardoor ze een stuk minder energie verbruiken. In dit voorbeeld laten we u zien hoeveel een airconditioning kost. 

Airconditioning rekenvoorbeeld

 Rekenvoorbeeld

 

Single Split en Multi Split airconditioning

Een airconditioning bestaat uit 2 delen, een binnen- en een buitendeel. Bij 1 buitendeel en 1 binnendeel, spreekt men van een Single Split Airconditioning. Bij 1 buitendeel en meerdere binnendelen, spreekt men van een Multi Split Airconditioning. 

Single Split Airco

Multi Split Airco

 

Mobiele airconditioning

De mobiele airconditioning is een binnendeel die verplaatsbaar is en geen buitendeel heeft. Vaak heeft een dergelijke unit een slang die naar buiten moet. Want wat eruit gaat, moet er ook weer in. Er komt telkens weer warme lucht binnen, waardoor een mobiele airconditoner minder effectief is en een hoog energieverbuik heeft.

mobiele airconditioning staand


Home Domotica

Met Home Domotica is het mogelijk om met uw smartphone, op afstand de airconditioning thuis te bedienen en in te stellen. U kunt onderweg naar huis de airco alvast aanzetten, zodat u thuis komt in een comfortabel gekoeld huis.

Home Domotica

 

Christelle
Energie van het huis gaat mee met energie van de buur tv internet verwarming onverbruikte software?wat kan ik doen
Klimaatexpert
Geachte mevrouw,

Bedankt voor uw interesse, echter zou u uw vraag wat specifieker kunnen omschrijven? U mag ons ook een mail sturen: info@klimaatexpert.com

Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Team

frits vd laan
Er is (vrijwel?) geen informatie te vinden over de koeling zelf.
Stel: ik wil ca 5 graden onder de buiten temperatuur in een goed geisoleerd huis van 70 m3

wel vind ik terug dat ik 2,5 Kw koelvermogen nodig heb voor mijn kamer, dat is wel terug te vinden maar niet wat ik daarmee kan of hoeveel graden 2,5 KW/h koelt of verwarmt bij bepaalde standaarden.

Klimaatexpert.com
geachte heer van der Laan,

de Koel en verwarmingscapaciteiten worden door de A-merken gewaarborgd door de Europese certificeringsinstantie Eurovent. De vermogens van de binnen en buitenunits gelden bij de volgende condities.
koelen: temperatuur binnen 27 °C DB /19 °C
koelen: temperatuur buiten 35 °C DB / 24 °C

Met vriendelijke groeten,
Klimaatexpert.com Webcarefrits vd laan
Dank voor het antwoord maar;
het is niet mijn vakgebied en kan dit antwoord niet interpreteren.
Uiteraard begrijp ik dat alles afhangt van de isolatie van de ruimte en getallen dus relatief zijn.
kan ik (en andere geinteresseerden op dit gebied) dit lezen als:
Bij een binnentemp van 27C is de uitblaastemp 19C bij 1Kw
koelen: temperatuur binnen 27 °C DB /19 °C
bij buitentemp 35 C wordt dit 24 C bij ?? Kw vermogen ?
koelen: temperatuur buiten 35 °C DB / 24 °C
Ik heb enkele NEN normen gelezen maar hierin worden niet ddit soort gegevens gegeven.

vr groet
Frits

Robbert
Wat betekent DB en WB achter de temperatuur?

Klimaatexpert.com
Geachte heer vd Laan,

De Eurovent waarden zijn ervoor dat de vermogens van de toestellen van fabrikanten hun op dezelfde zijn gemeten, en dus juist worden weergegeven in de catalogus / folders. Voor elke fabrikant zijn er vermogens tabellen per temperatuur beschikbaar.
Zodra de keuze voor een merk door u is gemaakt, kunnen wij deze aan u overhandigen.

Met vriendelijke groeten,
Klimaatexpert.com Webcare


p.wijnands
klim,exp,com. hoi, een vraag mitsubishi heavy.35srk-w.a++ wat gebruiktdie per uur,v,warmen, en nog een andere type.35zsx-w(b)t,ook verwarmenA+++ PERUUR ongeveerper kw aan stroom,netto+- of is het beter op cv.te stoken, of de 35srkkoud- en warmen, in afw.grp.wijnands
Klimaatexpert.com
Geachte heer Wijnands,
Bedankt voor uw bericht.
Wij adviseren om contact te zoeken met Mitsubishi betreffende de specificaties van de toestellen.
De SCOP van de meeste A-merken lucht / lucht warmtepompen varieert tussen 4 en 5 (SCOP = rendement van de warmtepomp bij een buitentemperatuur van -10 tot +16°C). Omslagpunt t.o.v. gas is 2,3. Dus elke warmtepomp met een SCOP hoger dan 2,3 is voordeliger in verbruik dan gas gestookt.

Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare


Susan
Ik heb er 4! Waarvan 1 vloerunit in de woonkamer. Huis uit 1901 wel geïsoleerd nieuw plat dak en dubbelglas gedeelte hr++ geen spouwmuren. Vorig jaar Er twee in de slaapkamers boven genomen en die deden het zo goed dat we de trapdeur naar beneden open hebben gedaan. Koude lucht zakt. Hielp al heel erg veel. Ze verbruikte toen zo een 500 wat per uur per stuk dus ongeveer 0,22 cent per uur. We kwamen er in de herfst achter dat ze ook heerlijk verwarmen. De slaapkamer is in 7 minuten aangenaam van 15 graden naar 20 graden hierna gaat hij uit dus dit kost een paar cent. Hebben sinds maart vorig jaar geen centrale verwarming meer boven aangehad scheelde 350 kub. We hebben toen besloten er 1 in de aangebouwde keuken te nemen. Deze kost ook 500 watt dus 0,11 cent per uur. Daarna overleg gehad met de ondernemer die ze plaatst en besloten geen bovenunit te nemen maar een vloerunit van 3,5 kw n de huiskamer van 9 bij 5,25 en 3 meter hoog. Die verbruikt gem 800 wat per uur dus nog geen 0,20 cent
Susan Walther
Yeh, jaarafrekening binnen. Ik ben energie neutraal met mijn teruggaven welkomsbonus eraf van 110 euro. Ik kreeg en die bonus en 29 euro terug! Jammer dat ik geen printscreen hiervan hier kan plaatsen. Heb voor het koken en douchen op gas maar 230 m3 verbruikt. En 600 kw nog terug geleverd terwijl ik op de airco’s nu ook verwarm!
Machiel
Hoi Susan,
Ik gebruik sinds februari 2020 een Panasonic Airco in de woonkamer.
De airco staat altijd aan, in de koude maanden (oktober t/m heden) op verwarmen. De temperatuur in de woonkamer is continue 20°C. De airco draait 24 uur per dag. Ik heb de Thermostaat van de CV op 20° gezet en deze schakelt bijna nooit in of heel licht warm. Deze combinatie bespaart mij ongeveer €100 per maand. Ik heb ook sinds 7 jaar zonnepanelen. In deze zonnige hete zomer was mijn verbruik van gas en elektra met ingeschakelde airco zowel in de woon- en slaapkamer (de temperatuur kon gemakkelijk op 20° C gehouden worden (continue draaiend) €39,= per maand! Het totale energie verbruik was de afgelopen decembermaand €197,= vorig jaar €310.

Klimaatexpert.com
hallo Susan,

dank voor je mooie bericht.

belangrijk om wellicht nog te noemen is dat je per jaar ook nog de belastingvermindering per elektriciteitsaansluiting ook in 2021 is verhoogt van € 435,68 naar € 461,62 (bron belastingdienst.nl) dus bij een gelijkblijvend verbruik en kosten per kWh gaat de energie rekening er nog mooier uitzien.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert Webcare


Susan
Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen. We hebben de jaarrekening binnen. Kregen de voorschotbedragen terug plus 29 euro “winst”.
frits vd laan
Inmiddels is een airco geplaatst en de getallen waar NEN vanuit gaat heb ik nog niet.

wel kan de airco 35srk bij buitentemp van ca 12C de kamer in vrij korte tijd tot de test-temp van 21C verwarmen. na een dagje proefgedraaid te hebben zonder CV.

in getallen( let op dit is een momentopname) 12Kwh electra/dag en 1m3 gas/dag
uit een gemiddelde van de volgende 5 dagen; 3,6Kwh /dag en 6m3 gas/dag
zowel CV als Mitsub airco HR.

Ik zou nu de gewenste getallen nu zelf kunnen berekenen, gebruikt electra x rendement afzetten tegen uitgespaard gas CV x rendement hiervan.
Dit herhalen bij enkele buitentemperaturen.
(gelijktijdig is echter ook een inductieplaat ipv gaskoken geplaatst)

uitkomst 1 dag (momentopname dus: 12Kwh / dag en 1m3 gas/dag
gemiddeld uit de periode daarna 3,6 Kwh /dag en 6 m3 gas /dag

Machiel
Ik heb helemaal geen verstand van allerlei berekeningen maar ik heb in februari 2 airco’s laten installeren, 1 voor de woonkamer van 5,2 KW en 1 voor de slaapkamer
In de maanden febr-mrt-april voornamelijk gebruikt voor verwarming. De HR-combiketel uitgeschakeld. De kamertemperatuur op 21,5° C gehouden (continue dag en nacht) hierbij bespaarde ik aan kosten €80,- per maand.
De totale airco-installatie compleet kostte mij €2880,-
De verwachtte energiekosten besparing is minimaal €600,- per jaar. Dus na 5 jaar is de investering terugverdiend.
I.c.m. Zonnepanelen kost het koelen niets.

Henk
Oei, in combinatie met zonnepanelen kost het niets?

Mmmm, geen afschrijving, geen storing, geen reparatie (na garantietermijn)

Iets te kort door de bocht, als het niets zou kosten hadden alle huishoudens allemaal airco

john
Wij verwarmen al een hele tijd met 2 airco's En het is allemaal niet zo rooskleurig als hierboven wordt vermeld. HEt probleem is dat wanneer het onder de 5 graden wordt buiten de airco een heel stuk minder efficient wordt. Hij verwarmt de kamer nog prima maar het energie verbruik gaat heel snel omhoog. Een gemiddelde winterdag waarbij de airco van smorgens tot savonds aanstaat in de woonkamer kost bij ons al snel 12 tot 14 kwh per dag. Als je de bovenverdieping ook nog een beetje wil verwarmen en een 2de airco draait dan kom je al snel uit op een 20 a 25 kwh per dag dat je kwijt bent aan stroom. Een cv installatie gebruikt hierbij zon 6 tot 8 kuub gas. Als een kuub gas 90 cent kost en een kwh 27 cent (dit is wat wij nu betalen. Dan kom je niet veel gunstiger uit met een airco. De kracht zit hem echter in de combinatie met zonnepanelen. Op een zonnige winterdag verbruikt je airco daarbij gewoon geen stroom en verwarm je puur op zonne energie en dat maakt het voor ons erg interessant.
John
Dit wordt overigens wel een heel stuk beter wanneer het buiten zo rond de 10 a 15 graden is. Als je dan je woonkamer verwarmt met een airco dan is deze op zijn efficientst en kan wel 300% rendement halen. In vergelijking een CV ketel haalt ongeveer 105 - 110%

Ga je nog een stap verder dan koop je een Warmtepomp. Deze zijn wel echt efficient en kunnen de 500% efficientie aan tikken. De aanschaf is echter ook veel hoger dan een airco. en installatie van een airco in veel gevallen eenvoudiger.

Susan Walther
Hoi John, voor ons geen optie. Huis uit 1901, geen spouwmuren en houten vloeren. We hebben in de woonkamer een staande airco die lekker in de winter over de vloer warme lucht blaast. En ook veel duurder zo een warmtepomp. Afgelopen jaar weer nul betaald en 38 euro terug van de energiemaatschappij.
Ria Van der Burgt
Airco in woonkamer en in hal en slaapkamer
Ik wil 21 gr hebben in woonkamer
Hoe hoog moet de afstansbediening dan staan

Mark
3,8 m hoog die afstansbediening. Ja inderdaad, op ruime afstand houden.
Monique
Ik heb sinds november airco A+++ om te verwarmen, 5,5 kw in de huiskamer en 2,5 kw in slaapkamer. Boven dag en nacht op 17 graden en in de woonkamer op 21 graden en in de nacht op 18 graden. Er is een isolatiemonteur geweest, ik heb al dakisolatie, spouwmuurisolatie, kelderisolatie en overal hr++ glas. Toch ben ik maandelijks 300 euro aan mijn elektriciteitsrekening kwijt en voor airco 30 euro. Ik vind het dus peperduur en heb er spijt van!
Susan
Hoi Monique, het afgelopen jaar hebben we niet de temperaturen gehad van nu en hebben de airco’s niet aangestaan in de nacht. Voordat we naar bed gaan zetten we hem ongeveer een kwartier van te voren aan en is het in die tijd van 16 naar 22 graden. Is een 2,5 kw airco. Daarna gaat hij uit. Beneden gaat hij uit als we naar boven gaan en in de ochtend is het dan ongeveer tussen de 12 en 14 graden. Ik zet hem dan op 19 en meestal kan hij dan op de energiebesparing stand blijven staan. Dit is een staande airco die zowel over de vloer als naar boven zijn lucht eruit gooit en is 3,5 kw. Tegelijkertijd gaat ook de aangebouwde keuken airco aan en daar zit ik graag en hebben we nog geen geïsoleerd dak dus die zet ik op 23 graden en is een 2,5 kw. In januari was ik gemiddeld per 24 uur 27 kw kwijt (aan wassen en verlichting en kleine boiler etc gem 10 kw per dag) dus aan de airco’s 17 kw per dag dus 3,74 x 31 is 115 euro. Heb maar 24 m3 gas verbruikt ipv 242 dat is per 0,78 is 173,00 euro
Susan
Ik zou dus voor januari ook 202 euro kwijt zijn maar doordat je natuurlijk niet het hele jaar verarmd loopt dit straks heel erg terug en met koelen zijn ze een stuk zuiniger. Doordat wij zonneallergie panelen hebben kost het ons nul maar als we die niet zouden hebben dan zie je dat het bij het vb van januari nog steeds 60 euro goedkoper is dan op gas stoken.
Heb nu de cv op 10 graden staan ivm vorst natuurlijk dus zal misschien vannacht wel aanslaan een keertje.

Monique
Dank voor de reacties, ik was hiervoor 175 euro per maand kwijt aan water, verwarming en elektriciteit en nu dus 380 euro totaal, ik ben geloof ik de enige die veel duurder uit is dus...
Susan
Monique,

Heb jij nog verbruik gas en elektriciteit van het jaar ervoor? Jaaroverzicht. Ben daar dan best wel benieuwd naar. Ik weet ook niet of je bij een energiemaatschappij zit waar ze het verbruik per maand laten zien. Ik ben best wel benieuwd wat je verbruik vorig jaar januari was en dit jaar bv. Ik heb voor de meter een raspberry pi monitor zitten dus kan dan per minuut kijken wat er gebeurd. Kost 35 euro en een handig iemand die er een gratis programma op zet.

Monique
Het dagverbruik aan elektriciteit tot plaatsing airco was 6kwh per dag en daarnaast stadsverwarming, die is nu alleen nog voor warm water en sinds plaatsing airco 46 kwh elektriciteit per dag
Susan
Hoi Monique,

Er zit eigenlijk best een groot verschil in tussen 40 en 17. Ik heb geeneens spouwmuren. Ik zou als ii jou was echt beginnen met hem
Uit te zetten als je naar bed gaat. En ik dacht dat stadsverwarming heel duur was en vaak niet voldoende verwarming. Kjk ook of je de airco op de eco stand kan zetten. Ik weet niet het verschil tussen die van jou en de mijne Mitsubishi airco’s

Vera Janssen
Hebben in de zomer een airo split laten installeren in ons vakantieappartement. Op 1/2 jaar verbruik ik even veel als in mijn woonplaats waar ik kook, was en droog. Dus peperduur met airco verwarmen.


Susan
Hoi Vera, wat is je gasverbruik dan thuis? Natuurlijk vraagt het stroom maar 1 kw is ongeveer 0,22 cent en m3 gas is 0,80 cent. Dit moet je er dan wel vanaf halen. Het is jammer dat ik hier geen plaatjes kan plakken anders had je mijn verbruik gezien. Heb wel zonnepanelen dat moet ik erbij zeggen maar ik heb 0 betaald en kreeg 29 euro terug. Mijn gasverbruik was van 1300 naar 240 m3 gegaan.
Vera Janssen
Ik heb airoc laten plaatsen waar ik in mijn tweede verblijf mee verwarm ( 50m²), dus echt niet groot. Ik heb een afrekening gehad en verbruik meer dan in mijn wettelijke woonplaats waar ik iedere dag ben. In mijn tweede verblijf ben ik maar af en toe in de weekends. Geen wasmachine en ook geen droogkast. Ik verschoot mij letterlijk een bult. Ik heb echter geen zonnepanelen.
Monique
Heel herkenbaar Vera, ik heb recent een isolatiedeskundige laten komen om na te gaan of er nog verbetering en dus bezuiniging mogelijk was, ik heb al dak en vloerisolatie en ook spouwmuurisolatie en in het hele huis HR++ glas, er valt niets meer te verbeteren en ben door airco het dubbele aan stookkosten kwijt, ik raad het niet aan in mijn sociale kring
Susan
Kort door de bocht?
Investering zonnepanelen er binnen 5 jaar uit. Liggen nu al 7 jaar! Dus stroomverbruik al 2 jaar winst is 2 x 880 euro = 1600 de eerste airco kost me geplaatst dus ook niets!

Ze gaan tussen de 20 en 25 jaar mee laten we 20 nemen:
Dan is het na het terugverdienen 13 jaar x gem 900 euro stroom 11700 euro hier gaan dan nog 1 dakunit af min 3 binnen units 3200 hou ik over is 8500 min onderhoud airco’s laten we het ruim nemen 2000 euro (5 jaar garantie) gaan 12 jaar mee over 6500 euro. Misschien nog een omvormer van 1000 euro is over 5500.
Mijn gasverbruik over de komende 12 jaar (wordt steeds duurder maar laat ik de prijs van nu aanhouden) 0,77 cent m3. Verbruik minimaal 1200 m3 ik verwarmde de kinderkamers niet meer omdat die uitgevlogen zijn! En zijn ze even terug op het nest de airco op verwarmen een kwartier en klaar.
Dan krijg je 1200 x 12 x 0,77 = 11088 plus die 5500 stroomverhaal is 16588 euro verdient. Genoeg om alles te vernieuwen.

Monique
Goedeavond, ik heb pas airco voor mijn woonkamer en slaapkamer. De aircounit in de slaapkamer gebruik is straks in de zomer om te koelen. Ik schrik echter van het elektriciteitsverbruik! Mijn dagverbruik met airco in de woonkamer op 21 graden ligt opeens op 40 kwh per dag, dat betekent dus een gigantische elektrischteitsrekening van meer dan 300 euro per maand. Ik verbruikte hiervoor 145 euro per maand aan stadsverwarming en dacht met een aaa airco goedkoper uit te zijn, maar het blijkt het dubbele te zijn. Ik schakel hem vannacht maar uit, want dit is niet te betalen, heeft u een idee hoe dit komt? Het is een inventor Aria 5000 watt. HoE TE BEZUINIGEN? m.v.g Monique van der Wielen
Klimaatexpert
Beste Monique,
Volgens de documentatie van het door uw gekozen merk, is het een energiezuinige installatie. Wat we uiteraard niet kunnen opmaken uit deze mail is de hoeveelheid werk die de installatie moet leveren. Het feit dat er een 5 kW unit is opgehangen duidt namelijk op een behoorlijke ruimte en zal om die reden ook een behoorlijke koelvraag hebben. Enige manier om dan nog te besparen is zorgen voor voldoende isolatie en in het geval van de airco, zorgen dat de zon zoveel mogelijk wordt geweerd.

Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert Webcare

Dorothée Mensink
Goedendag,

kunt u mij de volgende vraag beantwoorden? Ik heb een LG airco en een centraal verwarmingsketel van 2014.
De cv ketel heb ik op ecostand staan namelijk 60 gaden. Dat is voldoende voor mij. Bij welke temperatuur buiten is het goedkoper om met de airco te verwarmen en B.v. nu is het 7 graden buiten en heb ik de cv aan, maar vraag me af of ik niet beter met de airco kan verwarmen. Dus bij welke buitentemperatuur ga ik over op cv verwarming?

met vr gr Dorothée Mensink

Klimaatexpert.com
geachte mevrouw Mensink,

uiteraard kan ik niet helemaal inschatten wat het rendement is van uw LG airconditioner, hier zijn zoveel types in te verkrijgen dat ik zou moeten raden. Over het algemeen word een hybride installatie zo rond de 3 graden uitgeschakeld naar de CV ketel en bij 4 graden gaat de warmtepomp weer aan.

met vriendelijke groet,

Klimaatexpert Webcare


Leroy
Beste Klimaatexpert,,

Wij wonen als gezin met 3 pubers in een gemiddeld geïsoleerde tussenwoning van 1920 die wordt verwarmd door een gaskachel van ongeveer 11 kW . Hiernaast hebben we een kleine geiser voor warm water in een tochtige hal in de jaren 80 aanbouw tussen de keuken en een te kleine badkamer. De badkamer grenst aan een stenen ongeïsoleerd schuurtje. Graag zouden we een goede renovatie willen doen wat betreft isolatie, verwarming, koeling, waterdruk en veiligheid. Een kennis adviseert het plaatsen van centrale verwarming met behulp van eigen handen. Maar zelf zijn we toch ook benieuwd naar alternatieven... Een deskundige die onderhoud pleegt aan onze bejaarde geiser adviseerde zonnepanelen i.c.m. een boiler en airco's. Heeft u nog aanbevelingen en/of tips ongeacht de mate van de huidige isolatiewaarden (behalve verhuizen dan, haha)?

Met vriendelijke groet,
Leroy

Klimaatexpert.com
beste Leroy,

als ik de vraagstelling lees, denk ik ook hoe gaan we de warmte afgeven? Waarschijnlijk is er een hoge temperatuur nodig om de woning comfortabel op temperatuur te krijgen. Wellicht is het dan een optie op er een hybride installatie van te maken. Hierbij neemt bij hogere buitentemperaturen de warmtepomp de energievraag voor zijn rekening en bij lagere temperaturen de cv-ketel. Maar belangrijkst blijft, eerst isoleren.

als u uw jaarlijkse gasverbruik deelt via info@klimaatexpert.com zullen we u over de mogelijkheden contacten.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert Webcare


Karin
Goedemorgen,
Kunnen er bij een inverter airco temperatuurschommelingen ontstaan of zou dit niet mogen?
Ik stel de temperatuur van een Midea Mission Pro (multi unit ) in op 22,5 graden. De airco koelt de ruimte af tot 20.8 graden en wordt dan extreem stil. Vervolgens stijgt de temperatuur in de ruimte heel snel (binnen 15 minuten) tot 22.8 en dan gaat de airco weer harder blazen om weer af te koelen tot 20.8 graden. Dit gaat de hele tijd zo door. Dit lijken mij enorme verschillen en daardoor is deze airco ook verre van stil.
Kunt u mij melden of dit normaal is? De 2e airco is hierbij uit.
Bij voorbaat dank voor uw hulp.
Karin

Passie
Zou het met een setpoint te maken kunnen hebben? Of wellicht een te hoog minimaal vermogen? Dan gaat de airco pendelen.
Ruud
Ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor compleet inclusief installatie van airco voor koelen in de zomer en verwarmen van woonkamer 5,2 x 10 in de winter.

Daarnaast eventueel extra voor slaapkamer 4 x 2,5. Dus deze optie apart in offerte verwerken.
Hoe zit het met verbruik, onderhoud en garantie?


Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal