Sportschool en Wellness

Topprestaties van uw klimaatsysteem

Topprestaties van uw klimaatsysteem.

Het kunnen leveren van topprestaties in een comfortabele omgeving waar je graag naar terug keert. Dat is waar op gelet wordt bij het ontwerpen van een klimaatsysteem / airconditioning voor een fitnesscentrum, sportschool, gymzaal of een sporthal. 

yoga 313893014

 

Presteren

Met meerdere sporters in één ruimte, is het gebruik van en de behoefte aan zuurstof hoger dan gemiddeld. De vraag naar zuurstof wordt beantwoord door een luchtbehandelingskast met een hogere capaciteit dan gemiddeld, die verse lucht van buiten aanzuigt, filtert en via buizen naar binnen transporteert. De verse lucht van buiten wordt vaak voorverwarmd of -gekoeld.

Sportschool presteren

 

Duurzaam sporten

Bij fanatiek sporten komt er transpiratie en warmte vrij. Daarom adviseren wij een afzuiginstallatie, die alle transpiratiegeuren en vocht afvoert naar buiten. De grootte hiervan is uiteraard maatwerk. De vrijgekomen warmte die wordt afgezogen, wordt hergebruikt via een warmteterugwinningsunit (WTW). Zonder dat verse en gebruikte lucht elkaar raken, verwarmt de binnenlucht de buitenlucht. Slim, want dat scheelt energie! Dus hoe harder u sport, hoe minder energie er nodig is. 

Meer informatie over een warmteterugwinningsunit

14 tips over energiezuinig ventileren

 

Instelbaarheid

De bezetting van een sportschool kan fluctueren en in de verschillende ruimtes kunnen de klimaatbehoeften verschillen. Tijdens de ‘spinning les’, waarbij de ruimte gevuld is met sportende mensen, is de klimaatbehoefte anders dan wanneer de ruimte leeg is. Daarom moet het klimaatsysteem per ruimte in te stellen zijn. Dit kan ook volledig geautomatiseerd, door middel van sensoren de bezetting, luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten wordt gehouden. 

Sportschool instelbaarheid

 

Subsidie

Moderne klimaatsystemen verbruiken veel minder energie, stoten daardoor minder CO₂ uit en kosten minder aan energiekosten. De overheid stimuleert de aanschaf van duurzame klimaatsystemen met de subsidie EIA, ofwel Energie-Investeringsaftrek. Dit maakt een fiscale aftrek mogelijk van de winst en maakt het aanschaffen van een duurzame klimaatsysteem dus heel interessant. Dankzij een gunstiger energielabel, stijgt de waarde van uw vastgoed. Een win-win situatie waar u als ondernemer en de samenleving van profiteert.

Energie Investeringsaftrek EIA

Meer informatie over subsidie


Mogelijkheden

Wij adviseren een systeem die de warmte en koeling afgeeft via de lucht. Koeling gaat via de lucht veel sneller en effectiever dan via een traditioneel afgiftesysteem. Bijkomend voordeel is dat een airconditioning vocht reduceert, zodat een te hoge luchtvochtigheid wordt voorkomen. Opwekking kan afhankelijk van de grootte van de sportschool via een Multi Split of een VRF Systeem warmtepomp. Wij adviseren op basis van kennis en berekeningen welk systeem het beste bij u past. 

VRF Systeem  

Multi Split Airco

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR