Medisch Specialist

Een goed klimaat voor o.a. tand- en huisartsen

Een goed klimaat voor o.a. tand- en huisartsen.

Wij bieden een goed binnenklimaat voor medische specialisten zoals tandartsen, plastische chirurgen, apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen en meer. Een schoon klimaat waar infecties niet te de kans krijgen om te verspreiden is het primaire doel. Daarnaast zorgen we voor een comfortabel klimaat, zowel in de zomer als de winter. 

Ziekenhuis tandarts aanvoer


Hygiënisch

De meest gebruikte methode om de warmte of koeling in de behandelruimtes te krijgen is via een weggewerkt afgiftesysteem (eventueel met geïntegreerde luchtreiniging) in het plafond of de muur, waarvan alleen roosters zichtbaar zijn. Het grote voordeel van dit systeem is dat er minder vuil wordt aangetrokken en daardoor hygiënischer is. Om diezelfde reden wordt er gebruik gemaakt van roestvrijstaal voor o.a. het leidingwerk. 

Ziekenhuis hygienisch


Onderhoud

Juist bij medische toepassingen is het van belang dat de filters op tijd worden vervangen en de verdamper wordt gedesinfecteerd met een biologisch afbreekbaar middel. Dit draagt bij aan een schone en hygiënische lucht. In de ontwerpfase wordt er al rekening mee gehouden dat de monteurs makkelijk bij alle onderdelen kunnen. Afhankelijk van de grootte en situatie, adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar de filters te controleren. 


Aanvoer verse lucht

De aanvoer van verse lucht van buiten wordt eerst behandeld via een luchtbehandelingskast. Zo wordt de lucht eerst gefilterd zodat deze steriel is en er geen (schadelijke) stoffen van buitenaf binnenkomen. In de winter wordt de verse lucht ook voorverwarmt door de warmteterugwinningsunit (WTW). Deze unit wordt verwarmt door afgevoerde warme binnenlucht, zonder dat de lucht met elkaar in contact komt. Omdat de verse lucht minder verwarmt hoeft te worden, bespaar je hier veel energie mee.

Meer informatie over energiezuinig ventileren

Wat is een warmteterugwinningsunit (WTW)?

 

Soorten klimaatsystemen

Twee voorbeelden van klimaatsystemen die we vaak inzetten voor medische specialisten zijn een VRF Systeem en een Multi Split. Een VRF Systeem is een airconditioning met één buitendeel en één leidingencircuit die wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen. Een Multi Split lijkt hier op, alleen werkt het per ruimte met afzonderlijke leidingcircuits, is de capaciteit vaak kleiner en kan je óf koelen óf verwarmen, dus niet tegelijkertijd beide.

Ziekenhuis soorten klimaatsystemen

Soorten klimaatsystemen

 

Subsidie

Heeft u een medisch bedrijf en bent u dus geen non-profit organisatie? Dan kunt u gebruik maken van de Energie-InvesteringsAftrek (EIA). De overheid heeft deze subsidie in het leven geroepen om duurzaam ondernemen te stimuleren. Deze subsidie op bepaalde warmtepompen maakt een fiscale aftrek mogelijk, bovenop de gebruikelijke afschrijving. De waarde van uw vastgoed stijgt door een gunstiger energielabel. Daarnaast profiteert u van lagere energielasten en -uitstoot, een win-win situatie.

Meer informatie over subsidie 

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal