Medisch Specialist

Een goed klimaat voor o.a. tand- en huisartsen

Een goed klimaat voor o.a. tand- en huisartsen.

Wij bieden een goed binnenklimaat voor medische specialisten zoals tandartsen, plastische chirurgen, apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen en meer. Een schoon klimaat waar infecties niet te de kans krijgen om te verspreiden is het primaire doel. Daarnaast zorgen we voor een comfortabel klimaat, zowel in de zomer als de winter. 

Ziekenhuis tandarts aanvoer


Hygiënisch

De meest gebruikte methode om de warmte of koeling in de behandelruimtes te krijgen is via een weggewerkt afgiftesysteem (eventueel met geïntegreerde luchtreiniging) in het plafond of de muur, waarvan alleen roosters zichtbaar zijn. Het grote voordeel van dit systeem is dat er minder vuil wordt aangetrokken en daardoor hygiënischer is. Om diezelfde reden wordt er gebruik gemaakt van roestvrijstaal voor o.a. het leidingwerk. 

Ziekenhuis hygienisch


Onderhoud

Juist bij medische toepassingen is het van belang dat de filters op tijd worden vervangen en de verdamper wordt gedesinfecteerd met een biologisch afbreekbaar middel. Dit draagt bij aan een schone en hygiënische lucht. In de ontwerpfase wordt er al rekening mee gehouden dat de monteurs makkelijk bij alle onderdelen kunnen. Afhankelijk van de grootte en situatie, adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar de filters te controleren. 


Aanvoer verse lucht

De aanvoer van verse lucht van buiten wordt eerst behandeld via een luchtbehandelingskast. Zo wordt de lucht eerst gefilterd zodat deze steriel is en er geen (schadelijke) stoffen van buitenaf binnenkomen. In de winter wordt de verse lucht ook voorverwarmt door de warmteterugwinningsunit (WTW). Deze unit wordt verwarmt door afgevoerde warme binnenlucht, zonder dat de lucht met elkaar in contact komt. Omdat de verse lucht minder verwarmt hoeft te worden, bespaar je hier veel energie mee.

Meer informatie over energiezuinig ventileren

Wat is een warmteterugwinningsunit (WTW)?

 

Soorten klimaatsystemen

Twee voorbeelden van klimaatsystemen die we vaak inzetten voor medische specialisten zijn een VRF Systeem en een Multi Split. Een VRF Systeem is een airconditioning met één buitendeel en één leidingencircuit die wordt vertakt naar meerdere binnendelen. Anders gezegd, met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen. Een Multi Split lijkt hier op, alleen werkt het per ruimte met afzonderlijke leidingcircuits, is de capaciteit vaak kleiner en kan je óf koelen óf verwarmen, dus niet tegelijkertijd beide.

Ziekenhuis soorten klimaatsystemen

Soorten klimaatsystemen

 

Subsidie

Heeft u een medisch bedrijf en bent u dus geen non-profit organisatie? Dan kunt u gebruik maken van de Energie-InvesteringsAftrek (EIA). De overheid heeft deze subsidie in het leven geroepen om duurzaam ondernemen te stimuleren. Deze subsidie op bepaalde warmtepompen maakt een fiscale aftrek mogelijk, bovenop de gebruikelijke afschrijving. De waarde van uw vastgoed stijgt door een gunstiger energielabel. Daarnaast profiteert u van lagere energielasten en -uitstoot, een win-win situatie.

Meer informatie over subsidie 

 

Cunera Greveling
Ik ben onlangs verhuisd. Ik heb nu een praktijk aan huis van 20m2 . Het is in een blokhut met een puntdakje, via een gang aan het woonhuis verbonden.
In de huidige situatie zijn radiatoren verbonden met de CV ketel die ook de rest van het huis verwarmt maar dat werkt niet optimaal. Opwarmsnelheid van de praktijk is erg laag en de temperatuur is moeilijk beheersbaar.
Kan een warmtepomp de situatie verbeteren?
Hoe snel gaat het verwarmen/koelen?
Wat zijn de kosten?
Hoe gaat het er uit zien?
Hoe gaat de installatie?

Ik kijk uit naar uw reactie

Klimaatexpert.com
Bedankt voor uw reactie.
Graag helpen wij u met een advies op maat over het toepassen van een warmtepomp. U kunt daarvoor vrijblijvend onze vragenlijst invullen:
https://www.klimaatexpert.com/vragenlijst
Daarnaast kunt u op onze website interessante artikelen/blogs vinden over de werking van een warmtepomp.
Wellicht is een airconditioning ook interessant voor de praktijk. Daarmee kunt u zowel verwarmen én koelen. Indien gewenst neemt een Technisch Adviseur van Klimaatexpert.com graag contact met u op.
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare

Roos vd meij
Onze praktijk 20m2 heeft snel behoefte aan airconditioning op korte termijn. Wat is jullie levertijd?
Mvg

Klimaatexpert.com
Beste Roos,
Hartelijk dank voor uw reactie. We nemen graag contact met u op voor meer informatie. Zou u zo vriendelijk willen zijn om het contactformulier in te vullen, zie de 'meer informatie' knop in oranje, rechts bovenin. Dan gaan we voor u aan de slag. Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare

Mieke Verouden
ik wil graag n advies over n airco/verwarmsysteem in mijn praktijkruimte 24 m2
Klimaatexpert.com
Beste Mieke,
Hartelijk dank voor uw reactie. We nemen graag contact met u op voor meer informatie. Zou u zo vriendelijk willen zijn om het contactformulier in te vullen, zie de 'meer informatie' knop in oranje, rechts bovenin. Dan gaan we voor u aan de slag. Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Klimaatexpert.com Webcare

Nico Kamphorst
Besten,
Voor onze tandartspraktijk met 5 behandelkamers, wachtruimte en een aantal bedrijfsruimtes zoeken we een verantwoorde oplossing om het binnenklimaat te verbeteren.
Kunt u een eerste idee schetsen van uw mogelijkheden om in de praktijk te onderzoeken hoe dit zo mogelijk zonder stilleggen van de praktijk uit te zoeken en bij aanbesteding uit te voeren?
Graag hoor ik nader van u. Liefst per mail. Indien telefonisch overleg gewenst is graag inspreken, dan kan ik u op een rustig moment terugbellen.
De praktijk is gevestigd in Ermelo.

Met vriendelijke groet,
Nico Kamphorst.
0655327653

Danny van Waardenburg
Graag afspraak ivm info klimaat beheersing (airco) in tandartspraktijk
Klimaatexpert.com
geachte heer Waardenburg,

dank voor uw intresse in Klimaatexpert.

als u uw contactgegevens stuurt naar info@klimaatexpert.com zullen we contact met u opnemen.

met vriendelijke groet
Klimaatexpert WebcareAnderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting