Subsidies

Beloning voor een duurzame investering bij u thuis

Beloning voor een duurzame investering bij u thuis.

Met een moderne warmtepomp verwarming, verwarmt u uw woning zeer efficiënt. U verbruikt veel minder energie, stoot daardoor minder CO₂ uit en belast het milieu dus minder. Daarnaast zakken uw maandlasten significant. 

Meer informatie over een warmtepomp


Beloning

De overheid stimuleert het duurzaam opwekken van energie en beloont dit met de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE). Een win-win situatie, waarbij u als huisbezitter per maand minder betaalt aan energie en een subsidie op aanschaf van een warmtepomp ontvangt. U wordt in feite beloond om te besparen. 


Subsidie warmtepomp

De InvesteringsSubsidie Duurzame Energie of kortweg ISDE is in het leven geroepen voor particulieren en klein zakelijk gebruik. De overheid stelt jaarlijks een pot ter beschikking voor een bepaalde groep warmtepompen. Klimaatexpert weet precies welke dit zijn en kan tevens voor u uitrekenen wat de subsidie op de aanschaf is en wat uw besparing per maand zal zijn op energiekosten. De hybride warmtepomp, een combinatie van een gasgestookte Cv-ketel en een warmtepomp, valt niet meer in deze subsidieregeling. 

Financieel Besparen Duurzaam copy

Soorten subsidie

 

Waardevermeerdering

Doordat uw huis zuiniger wordt, zal het energielabel 1 of 2 stappen stijgen. Dit heeft een gunstig effect op de waarde van uw huis. Een volgende eigenaar zal minder hoeven te investeren en bespaart op de maandlasten. Volgens studies is de verkooptijd van huizen met een groener label korter. De investering in een duurzame warmtepomp verwarming verdient zich dus op meerdere fronten terug. 

Particulier waardevermeerdering


Terugverdientijd

Afhankelijk van uw situatie en de daarbij geschikte warmtepomp, varieert de subsidie. Tot 1 kW is de subsidie minimaal € 1.100,-, daarna krijgt u voor elke extra kW € 100,-. Dankzij deze subsidie is de investering in een warmtepomp lager, waardoor een terugverdientijd van 5 jaar mogelijk is. Wij rekenen graag voor u uit wat voor u de terugverdientijd is. 

Particulier terugverdientijd


Handige links

Wilt u een subsidieaanvraag doen voor een warmtepomp om een ruimte te verwarmen of voor warm tapwater? Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Ga naar de site RVO


Naast subsidies op een duurzame warmtepomp, zijn er ook subsidies op het isoleren van uw huis en het gebruik van zonne-energie. Wij kijken graag met u mee of u in aanmerking komt voor subsidie. U kunt ook zelf een snelle scan doen via de site van de Rijksoverheid, Energiesubsidiewijzer!

Doe een snelle scan

 

Meer weten?

Doordat wij dagelijks te maken hebben met warmtepompen, weten wij precies waar u subsidie voor krijgt en hoeveel. Wij helpen u graag verder. 

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting