Subsidies

Beloning voor een duurzame investering bij u thuis

Beloning voor een duurzame investering bij u thuis.

Met een moderne warmtepomp verwarming, verwarmt u uw woning zeer efficiënt. U verbruikt veel minder energie, stoot daardoor minder CO2 uit en belast het milieu dus minder. Daarnaast zakken uw maandlasten significant. 

Soorten subsidie

Beloning

De overheid stimuleert het duurzaam opwekken van energie, en beloont dit met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Een win-win situatie, waarbij u als huisbezitter per maand minder betaalt aan energie en een subsidie op aanschaf van een warmtepomp ontvangt. U wordt in feite beloond om te besparen. 

Waardevermeerdering

Doordat u huis zuiniger wordt, zal het energielabel 1 of 2 stappen stijgen. Dit heeft een gunstig effect op de waarde van huis. Een volgende eigenaar zal minder te hoeven investeren en bespaart op maandlasten. Volgens studies is de verkooptijd van huizen met een groener label korter. De investering in een duurzame warmtepomp verwarming verdient zich dus op meerdere fronten terug. 

Subsidie Warmtepomp

De investeringssubsidie duurzame energie of kortweg ISDE is in het leven geroepen voor particulieren en klein zakelijk gebruik. De overheid stelt jaarlijks een pot ter beschikking voor een bepaalde groep warmtepompen. Klimaatexpert weet precies welke dit zijn en kan tevens voor u uitrekenen wat de subsidie op de aanschaf is en wat uw besparing per maand zal zijn op energiekosten. De hybride warmtepomp, een combinatie van een gasgestookte CV keten en een warmtepomp, valt niet meer in deze subsidieregeling. 

Meer informatie over een warmtepomp

Terugverdientijd

Afhankelijk van uw situatie en de daarbij geschikte warmtepomp verwarming, varieert de subsidie. Tot 1kW is de subsidie minimaal € 1.100,-, daarna krijgt u voor elke extra kW € 100,-. Dankzij deze subsidie is investering lager, waardoor een terugverdientijd van 5 jaar mogelijk is. Wij rekenen graag voor u uit wat voor u de terugverdientijd is. 

Handige links

Meer informatie is te vinden op de website voor de Rijksdienst voor ondernemend Nederland: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie/voor-welke-apparaten/warmtepompen

Naast subsidies op een duurzame warmtepomp verwarming, zijn er ook subsidies op het isoleren van uw huis en het gebruik van zonne-energie. Wij kijken graag met u of u in aanmerking komt voor subsidie. U kunt ook zelf een snelle scan doen op: http://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Meer weten?

Doordat wij dagelijks te maken hebben met warmtepompen, weten wij precies waar u subsidie voor krijgt en hoeveel. Wij helpen u graag verder. 

 

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook: