ISDE-subsidie wijziging

Nieuwbouwwoningen

Vanaf 1 januari 2020 geen warmtepomp subsidie voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen komen vanaf 1 januari 2020 niet meer in aanmerking voor een warmtepomp subsidie

Vanaf komend jaar komen warmtepompen en zonneboilers niet meer in aanmerking voor de ISDE-subsidie als ze worden geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen.

Dat heeft minister Eric Wiebes van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. “De ISDE zal met ingang van 1 januari 2020 niet langer open staan voor investeringen in woningen waarvoor de aanvraag van de omgevingsvergunning op of na 1 juli 2018 is ingediend”, aldus Wiebes. “Het is effectiever het budget van de ISDE geheel in te zetten voor de verduurzaming van bestaande woningen en andere gebouwen.”

Inmiddels treft het Kabinet een overgangsregeling voor particulieren die ISDE-subsidie willen aanvragen voor nieuwbouwwoningen. Deze overgangsregeling houdt in dat particulieren eigenaren van nieuwbouwwoningen die vóór 1-1-2020 een warmtepomp of zonneboiler hebben gekocht en die vervolgens vóór 1-7-2020 wordt geïnstalleerd, hier nog tot 1-1-2021 ISDE-subsidie voor kunnen aanvragen.

Om alternatieven voor aardgas in de warmtevoorziening te stimuleren is de ISDE-subsidie in het leven geroepen. Daar nieuwbouw sinds 1 juli 2018 in principe niet meer op aardgas worden aangesloten, hoeven alternatieve warmteopties ook niet meer gestimuleerd te worden: die zijn immers de standaard.

De ISDE is een meerjarige regeling die is geopend op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en het laatste ISDE-subsidie nieuws op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie

Geen subsidie

Bron: installatie.nl

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting