Facilitaire dienst

Beheer uw klimaatsysteem centraal

Beheer uw klimaatsysteem centraal.

Waar veel mensen die in een groot gebouw komen geen rekening mee houden, is dat het gebouw beheerd moet worden. Dat is de taak van de facilitaire dienst.

Beheren klimaatsysteem

Bij Klimaatexpert zorgen we voor het ontwerp en installatie van een binnenklimaat. Eenmaal geïnstalleerd, kan de facilitaire dienst het binnenklimaat beheren. Zo kan bijvoorbeeld in het weekend het klimaatsysteem in een school worden uitgezet om energie te besparen of in een kantoor tijdens een vergadering de airco hoger worden gezet in de vergaderruimte. 

Wat is de Facilitaire Dienst?

De facilitaire dienst is de technisch beheerder van een gebouw. Een of meerdere personen die zich bezig houden met de technische aspecten van het gebouw, zoals het binnenklimaat en het klimaatsysteem, maar ook verlichting, elektriciteit, liften, alarm, (organiseren van) schoonmaak etc. 

Gebouwbeheersysteem

Het systeem welke het complete gebouw monitort en waar de facilitaire dienst gebruik van maakt. Het klimaatsysteem kan aan het GBS gekoppeld worden. Er zijn verschillende soorten software, zoals Modbus, KNX, BACnet en verschillende aanbieders van gebouwbeheersystemen zoals Siemens en Priva. Bij Klimaatexpert kunnen we met elke GBS een koppeling maken.

Op maat

De koppeling van de klimaatbeheersing samen met het gebouw en het gebouwbeheersysteem is altijd maatwerk. Wij adviseren u graag en zorgen voor een vlekkeloos proces. Van ontwerp tot installatie en integratie. Van onderhoud tot het bijscholen van de facilitaire dienst zodat de kennis over het klimaatsysteem altijd up-to-date is. 

Advies op maat

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook: