Facilitaire dienst

Beheer uw klimaatsysteem centraal

Beheer uw klimaatsysteem centraal.

Waar veel mensen die in een groot gebouw komen geen rekening mee houden, is dat het gebouw beheerd moet worden. Dat is de taak van de facilitaire dienst.

Beheren klimaatsysteem

Bij Klimaatexpert zorgen we voor het ontwerp en de installatie van een binnenklimaat. Eenmaal geïnstalleerd, kan de facilitaire dienst het binnenklimaat beheren, centraal. Zo kan bijvoorbeeld in het weekend het klimaatsysteem in een school worden uitgezet om energie te besparen of in een kantoor tijdens een vergadering de airco hoger worden gezet in de vergaderruimte. 

Facilitaire beheren

 

Wat is de facilitaire dienst?

De facilitaire dienst is de technisch beheerder van een gebouw. Een of meerdere personen die zich bezig houden met de technische aspecten van het gebouw, zoals het binnenklimaat en het klimaatsysteem, maar ook verlichting, elektriciteit, liften, alarm, (organiseren van) schoonmaak etc. 


Gebouwbeheersysteem

Het systeem welke het complete gebouw monitort en waar de facilitaire dienst gebruik van maakt. Het klimaatsysteem kan aan het GBS gekoppeld worden. Er zijn verschillende soorten software, zoals Modbus, KNX, BACnet en verschillende aanbieders van gebouwbeheersystemen zoals Siemens en Priva. Bij Klimaatexpert kunnen we met elke GBS een koppeling maken.

Facilitaire gebouwbeheersysteem

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen