Expert in warmtepompen

Totaalconcept: advies, ontwerp, levering & inbedrijfstelling

Warmtepomp soorten

Welke warmtepompen zijn er?


Zowel de bron als het warmte afgiftesysteem van de warmtepomp kan verschillen. In de benaming is dit heel eenvoudig te herkennen, het eerste gedeelte van de naam staat namelijk voor de bron en het tweede gedeelte voor het afgiftesysteem. Wanneer de bron de buitenlucht is en de warmte wordt afgegeven aan het water ten behoeve van vloerverwarming of radiatoren, dan noemen wij dit een lucht/water warmtepomp.

Ontdek hier de eigenschappen van de verschillende soorten warmtepompen. 

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting