Tips om te besparen op uw maandlasten.

Met een moderne warmtepomp kunt u aanzienlijk besparen op uw maandlasten en een bijdrage leveren aan een duurzaam milieu. Energiebesparende maatregelen op uw woning zorgen tevens voor een hoger energielabel van uw woning waardoor de waarde van uw woning stijgt. Er zijn meerdere mogelijkheden om een optimaal rendement te behalen. Wij rekenen graag voor u uit hoeveel u kunt besparen.

Warmtepomp Verwarming

Een warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht of uit de bodem. Deze energie wordt door een compressor opgepompt tot nuttig te gebruiken energie. Zo gebruikt een warmtepomp 5 maal minder elektriciteit dan een volledig elektrische verwarming. Ten opzichte van een gasgestookte Cv-installatie is het energieverbuik ook aanzienlijk lager. Gas wordt schaarser en daardoor steeds duurder. Het voordeel van een warmtepomp zal steeds groter. Een warmtepomp kan al dan niet met wat aanpassingen worden aangesloten op de bestaande warmteafgifte systeem van een woning. Nog een voordeel, een warmtepomp kan ook koelen.

Wat is een warmtepomp?

Zonne-energie

De energie van de zon is gratis, het plaatsen van de componenten kost uiteraard wel geld. Wij kunnen voor u uitrekenen hoeveel u gaat besparen op uw maandlasten en wat uw terugverdientijd is. 

Er zijn twee vormen van zonne-energie:

Zonnepanelen, of PV-panelen. Deze vorm van zonne-energie wekt stroom op. 

Zonneboiler, of zonnecollector. Deze vorm van zonne-energie wekt warm water op. 

Meer informatie over zonne-energie

Isoleren

Wist u dat warme lucht zich altijd richting kou verplaatst? Anders gezegd, wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, veplaatst de opgewekte warme lucht zich naar buiten.

Met een infrarood beeldcamera is makkelijk te bepalen waar de warmte het huis verlaat. Er zijn meerdere isolatie mogelijkheden.

Meer informatie over isoleren

Hergebruik Leidingwerk

Een moderne warmtepomp kan worden toegepast op een bestaand leidingnetwerk en radiatoren van uw Cv-installatie. Dit betekent dat alleen de ketel vervangen wordt door een warmtepomp en dat er op een strategische plek een buitendeel wordt geplaatst. De rest van de installatie blijft gehandhaafd. De installatie kan binnen een dag voltooid zijn. Er wordt dan gewerkt met een zogenaamde Hoog temperatuur warmtepomp. Deze maakt 80°C (tap)water, net zoals een traditionele gasketel. Een andere optie is een laag temperatuur warmtepomp, die is iets zuiniger. In dat geval wordt er een ventilator, climabooster onder bestaande radiatoren geplaatst, zodat er kunstmatig convectie op gang wordt gebracht en het vermogen van de radiator bij lage temperaturen vergroot. 

Toch verbouwen?

Een moderne lage temperatuur radiator heeft geen ventilator nodig en werkt goed in combinatie met de Laag temperatuur warmtepomp. De investering is groter, maar de besparing ook.

Wij kunnen voor u uitrekenen wat de terugverdientijd is en hoeveel u per maand gaat besparen op energiekosten. 

Warmteterugwinningsunit

Een balansventlatie warmteterugwinningsunit wordt kortweg ook wel WTW genoemd. De ventilatie van verse lucht loopt via deze WTW. De afgezogen warme lucht uit de ruimte kruist middels een wissellaar de koude aangezogen lucht van buiten waarbij de warmte wordt over gedragen. De verselucht wordt opgewarmt ingeblazen in de ruimte dit is niet alleen heel comfortabel maar scheelt ook in stookkosten en energie. 

Meer informatie over een WTW

Blog: Energiezuinig ventileren

Waar kunnen wij u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord


Benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Vul de vragenlijst in en ontvang een advies op maat

Ga naar de vragenlijst

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR