Tips om te besparen op uw maandlasten.
Met een moderne warmtepomp kunt u aanzienlijk besparen op uw maandlasten en een bijdrage leveren aan een duurzaam milieu. Energiebesparende maatregelen op uw woning zorgen tevens voor een hoger energielabel van uw woning waardoor de waarde van uw woning stijgt. Er zijn meerdere mogelijkheden om een optimaal rendement te behalen.
Warmtepomp verwarming
Een warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht of uit de bodem. Deze energie wordt door een compressor opgepompt tot nuttig te gebruiken energie. Zo gebruikt een warmtepomp 5 maal minder elektriciteit dan een volledig elektrische verwarming. Ten opzichte van een gasgestookte Cv-installatie is het energieverbuik ook aanzienlijk lager. Gas wordt schaarser en daardoor steeds duurder. Het voordeel van een warmtepomp zal steeds groter worden. Een warmtepomp kan, al dan niet met wat aanpassingen, worden aangesloten op de bestaande warmteafgifte systeem van een woning. Nog een voordeel, een warmtepomp kan ook koelen.
Zonne-energie
De energie van de zon is gratis, het plaatsen van de componenten kost uiteraard wel geld. Wij kunnen voor u uitrekenen hoeveel u gaat besparen op uw maandlasten en wat uw terugverdientijd is. Er zijn twee vormen van zonne-energie: Zonnepanelen, of PV-panelen. Deze vorm van zonne-energie wekt stroom op. Zonneboiler, of zonnecollector. Deze vorm van zonne-energie wekt warm water op.
Meer informatie over zonne-energie
Isoleren
Wist u dat warme lucht zich altijd richting kou verplaatst? Anders gezegd, wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, veplaatst de opgewekte warme lucht zich naar buiten. Met een infrarood beeldcamera is makkelijk te bepalen waar de warmte het huis verlaat. Er zijn meerdere isolatie mogelijkheden.
Hergebruik leidingwerk
Een moderne warmtepomp kan worden toegepast op een bestaand leidingnetwerk en radiatoren van uw Cv-installatie. Dit betekent dat alleen de ketel vervangen wordt door een warmtepomp en dat er op een strategische plek een buitendeel wordt geplaatst. De rest van de installatie blijft gehandhaafd. De installatie kan binnen een dag voltooid zijn. Er wordt dan gewerkt met een zogenaamde hoog temperatuur (HT) warmtepomp. Deze maakt 80°C (tap)water, net zoals een traditionele gasketel. Een andere optie is een laag temperatuur (LT) warmtepomp, die is iets zuiniger. In dat geval wordt er een ventilator, climabooster onder bestaande radiatoren geplaatst, zodat er kunstmatig convectie op gang wordt gebracht en het vermogen van de radiator bij lage temperaturen vergroot.
Toch verbouwen?
Een moderne lage temperatuur radiator heeft geen ventilator nodig en werkt goed in combinatie met de laag temperatuur warmtepomp. De investering is groter, maar de besparing ook. Wij kunnen voor u uitrekenen wat de terugverdientijd is en hoeveel u per maand gaat besparen op energiekosten.
Warmteterugwinningsunit
Een balansventilatie warmteterugwinningsunit wordt kortweg ook wel WTW genoemd. De ventilatie van verse lucht loopt via deze WTW. De afgezogen warme lucht uit de ruimte kruist middels een wissellaar de koude aangezogen lucht van buiten waarbij de warmte wordt over gedragen. De verselucht wordt opgewarmt ingeblazen in de ruimte dit is niet alleen heel comfortabel maar scheelt ook in stookkosten en energie.
Meer informatie over een warmteterugwinningsunit (WTW)
Meer informatie over energiezuinig ventileren