Met een moderne verwarming kunt u besparen op uw maandlasten en een bijdrage leveren aan een duurzaam milieu. Energiebesparende maatregelen op uw woning zorgen tevens voor een hoger energielabel waardoor de waarde van uw woning stijgt. Er zijn diverse maatregelen waarmee u maximaal rendement kunt behalen. Wij rekenen graag voor u uit wat u kunt besparen.

Warmtepomp Verwarming

Een warmtepomp haalt energie uit de warmte van buitenlucht of de aarde. Deze energie wordt gebruikt om nog meer warmte op te wekken. Dat is slim, want zo gebruikt een warmtepomp 75% minder elektriciteit dan een volledig elektrische verwarming. Ook is het verbruik lager dan een op gasgestookte CV-installatie. Gas wordt schaarser en daardoor steeds duurder. Het voordeel van een warmtepomp wordt dus steeds groter. Een warmtepomp kan worden aangesloten op het bestaande leidingnetwerk. Nog een voordeel, een warmtepomp kan ook koelen.

Wat is een warmtepomp?

Zonne-energie

De energie van de zon is gratis, alleen het plaatsen van de componenten kost uiteraard wel geld. Wij kunnen voor u uitrekenen hoeveel u gaat besparen op uw maandlasten en wat uw terugverdientijd is. Er zijn 2 vormen van zonne-energie:

Zonnepanelen, of PV-panelen. Deze vorm van zonne-energie wekt stroom op. 

Zonneboiler, of zonnecollector. Deze vorm van zonne-energie wekt warm water op. 

Meer informatie over zonne-energie

Isoleren

Wist u dat warme lucht zich altijd naar koude lucht verplaatst? Anders gezegd, wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is, ontsnapt de opgewekte warme lucht naar buiten.

Met een infrarood beeldcamera is makkelijk te bepalen waar de warmte het huis verlaat. Er zijn meerdere isolatie mogelijkheden.

Meer informatie over isoleren

Hergebruik Leidingwerk

Een modern klimaatsysteem zoals een warmtepomp kan worden toegepast op een bestaand leidingnetwerk en radiatoren van uw CV installatie. Dit betekent dat alleen de ketel vervangen wordt door een warmtepomp en dat er op een strategische plek een buitendeel wordt geplaatst. De rest van de installatie blijft gehandhaafd. De installatie kan binnen een dag voltooid zijn. Er wordt dan gewerkt met een zogenaamde hoog temperatuur warmtepomp. Deze maakt 80°C (tap)water, net zoals een traditionele gasketel. Een andere optie is een laag temperatuur warmtepomp, die is iets zuiniger. In dat geval wordt er een ventilator, Dynamic Boost Effect (DBE), achter de bestaande radiatoren geplaatst, zodat er toch voldoende warmte wordt verspreid. 

Toch verbouwen?

Een moderne lage temperatuur radiator heeft geen ventilator nodig en werkt goed in combinatie met de laag temperatuur warmtepomp. De investering is groter, maar de besparing ook.

Wij kunnen voor u uitrekenen wat de terugverdientijd is en hoeveel u per maand gaat besparen op energiekosten. 

Warmteterugwinningsunit

Een warmteterugwinningsunit wordt ook wel kortweg WTW genoemd. De ventilatie van verse lucht loopt via deze WTW. De afvoer van verwarmde lucht gaat naar buiten en maakt de WTW warm. Via deze WTW komt er via een ander kanaal ook verse buitenlucht naar binnen. Doordat de WTW warm is, wordt de koude buitenlucht voorverwarmt. Dat scheelt stookkosten en energie. 

Meer informatie over een WTW

Blog: Energiezuinig ventileren

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal