Tankstation

Geurloos verwarmen en koelen

Geurloos verwarmen en koelen. 

Comfortabel werken en winkelen, zonder de geur van benzine en diesel te ruiken. Dat zijn de belangrijkste factoren bij het ontwerpen van een warmtepomp / airconditioning voor een tankstation.

Tankstation Airconditioning


Uitersten

Een tankstation staat meestal vrijstaand en heeft een plat dak. Dat betekent dat de omgevingsfactoren een grote invloed hebben op de binnentemperatuur. Met andere woorden, als het tropisch heet is en de zon op het platte dak schijnt, kan het zonder airconditioning ondragelijk heet worden binnen. En in de winter wordt het tankstation blootgesteld aan wind en neerslag, vaak zonder bescherming van panden in de omgeving. Uitersten dus, waarbij een goed klimaatsysteem hoort die zowel in de winter als in de zomer een aangenaam binnenklimaat realiseert.


Geurvrij

De aanvoer van zuurstof is een van de belangrijkste factoren voor een prettig binnenklimaat, alleen niet wanneer die naar benzine ruikt. Dit heeft een nadelig effect op werknemers, maar ook op de omzet. Steeds meer benzinestations verkopen (verse) broodjes, alleen de eetlust neemt niet toe als het naar benzine ruikt. De buitenlucht moet dus gefilterd worden voordat deze binnenkomt, dat gebeurt meestal met koolstoffilters. Die gefilterde lucht wordt met een overdruk het benzinestation ingeblazen, waardoor er geen ongewenste lucht naar binnenkomt als de deur open gaat.

Tankstation Klimaatbeheersing


Soorten klimaatsystemen

Wij adviseren een systeem die de warmte afgeeft via de lucht, meestal verwerkt in het plafond. Er wordt hierdoor ruimte bespaart die gebruikt kan worden voor de verkoop van artikelen, drinken en eten. Omdat je werkt met etenswaren, wil je geen vloerverwarming die bijvoorbeeld chocolade kan laten smelten. Verder werkt koeling via lucht veel effectiever dan een radiator of vloerverwarming. Doordat koele lucht daalt, is een opstelling in het plafond perfect. Bij de (het liefst automatische) deur kan een luchtgordijn worden toegepast, om de warmte/koelte binnenin vast te houden en niet te verliezen aan de buitenlucht.

Airconditioning 4

Soorten klimaatsystemen

Wat is een warmtepomp?


Subsidie én lastenbesparing

Energiezuinig is dan het toverwoord. De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en heeft daarom een subsidie in het leven geroepen, de EIA ofwel Energie-InvesteringsAftrek. Dit maakt een fiscale aftrek mogelijk van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving, en maakt het aanschaffen van een duurzame klimaatsysteem dus heel interessant. U bespaart daarnaast namelijk ook nog eens op uw energiekosten. Verder stijgt de waarde van uw vastgoed, door een gunstiger energielabel. Een win-win situatie waar u als ondernemer van profiteert.

Energie Investeringsaftrek EIA

Meer informatie over subsidie

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting