Expert in warmtepompen

Totaalconcept: advies, ontwerp, levering & inbedrijfstelling

Wij hebben een aantal trainingen opgezet om u te ondersteunen bij de verduurzaming van woningen en gebouwen:

 • Basis Commercieel Technische Training, hoe u warmtepompen juist kunt toepassen
 • Technische Installatie Training
  Speciaal voor monteurs die in de praktijk monteren en werkzaam zijn bij bedrijven die niet BRL-100 (F-gassen) gecertificeerd zijn.
  Focus ligt op de werking en de kritische punten van de warmtepomp.
 • Technische Installatie Training
  Speciaal voor monteurs die in de praktijk monteren en werkzaam zijn bij een BRL-100 gecertificeerd bedrijf.
  Focus ligt op het waterzijdige deel en warmteafgifte systeem.

Onze trainingen zijn inhoudelijk van aard, wij dragen graag onze kennis over. U krijgt dan ook géén uitgebreide uitleg over ons assortiment, maar informatie.

Klimaatexpert Basis Trainingen | Commercieel Technische Training speciaal voor installateurs die warmtepompen (willen) adviseren en verkopen. 

Wilt u op een verantwoorde wijze warmtepompen adviseren, selecteren en installeren? Wij geven u tijdens de “Warmtepompen Basis Training” steekhoudende argumenten waarom mensen voor een warmtepomp moeten kiezen. Om warmtepompen efficiënt te laten werken worden er ook eisen gesteld aan het warmteafgifte systeem. Het vermogen van de warmtepomp dient kritisch te worden geselecteerd. Na het volgen van deze training gaat u moeiteloos om de valkuilen bij het toepassen van een warmtepomp heen. Tevens weet u de grens waarbij het niet verstandig is een warmtepomp toe te passen, alvorens extra maatregelen te nemen.

Dit voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen die al dan niet gerenoveerd worden. Daarnaast behandelen we onze vragenlijst, waarom we bepaalde vragen stellen en welke acties er nodig zijn bij de antwoorden. De vragenlijst is dé tool bij uitstek voor het maken van een uitgebreide besparingsberekening voor de zakelijke eindgebruiker, voor de particuliere eindgebruiker selecteert de tool zelfs de juiste unit, de benodigde (meer) investering en de besparing in energiekosten en CO2-uitstoot.

Na deze training bent u in staat eindgebruikers te motiveren en te adviseren hoe de warmtepomp juist geïnstalleerd kan worden in hun situatie.

Voor wie:
Installateurs, adviseurs maar ook aannemers woningbouwverenigingen die actief betrokken zijn bij de verkoop, ontwerp en advies of aanbesteding bij het toepassen van warmtepompen.

TRAININGSDATA 2019

September
Warmtepompen Basis Training, Commercieel technisch
Dinsdag 17 september       | 10.00 uur – 16.00 uur (inclusief lunch)
Meld u direct aan

Oktober
Warmtepompen Basis Training, Commercieel technisch
Dinsdag 1 oktober               | 10.00 uur – 16.00 uur (inclusief lunch)
Meld u direct aan

November
Warmtepompen Basis Training, Commercieel technisch
Woensdag 13 november    | 10.00 uur – 16.00 uur (inclusief lunch) 
Meld u direct aan

December
Warmtepompen Basis Training, Commercieel technisch
Dinsdag 10 december        | 10.00 uur – 16.00 uur (inclusief lunch)
Meld u direct aan

Graag ontvangen wij uw gegevens bij uw aanmelding. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding via de e-mail. De training wordt in Apeldoorn gehouden van 10.00 uur - 16.00 uur (inclusief lunch). Deze training is kosteloos. U ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

 

Wij zijn altijd op zoek naar extra installateurs!

 

Werktuigbouwkundig installateur
BRL-100 gecertificeerd installateur


Werktuigbouwkundige installateurs

Wij helpen u met het maken van een totaal gasloos verwarmingsconcept, rekening houdend met alle factoren die nodig zijn om de warmtepomp optimaal te laten functioneren. U krijgt een compleet uitgebalanceerd ontwerp afgestemd op de situatie ter plaatse voor zowel de warmtepomp als het afgiftesysteem. Tevens berekenen we voor u wat het te verwachten energieverbruik gaat zijn, hoeveel men kan besparen en wat de terugverdientijd van de installatie is. Indien gewenst kunt u rekenen op ondersteuning tijdens een advies-/ verkoopgesprek om een woning te verduurzamen. Het inbedrijfstellen van de warmtepomp kan één van onze BRL-100 gecertificeerde monteurs voor u verzorgen. De componenten die u nodig heeft kunt u bij ons voor een scherp tarief inkopen. Wij ontzorgen en ondersteunen u graag, zo kunt u tijdens de montage gebruik maken van onze helpdesk.  Het noodzakelijke onderhoud van de warmtepomp kan op verzoek ook door de Klimaatexpert worden verzorgd.

Wat zijn de voordelen voor u?

 • U kunt een goed werkend uitgebalanceerd warmtepompconcept aanbieden
 • Inbedrijfstellen F-gassen gedeelte doen wij conform de BLR-100 voor u
 • Concreet, eerlijk en praktisch advies
 • Verkoopondersteuning berekening van toekomstig energieverbruik en besparing
 • Verduurzamen doen we samen

BRL-100 gecertificeerde installateur

Wij helpen u met het ontwerpen van een compleet warmtepomp concept, waarbij wij actief met u meedenken over het afgiftesysteem. Indien nodig ontwerpen en dimensioneren wij het waterzijdige deel voor u, zodat u zeker weet dat de warmtepomp perfect is afgestemd op het afgiftesysteem. U krijgt een compleet schema dat is gemaakt voor de situatie ter plaatsen. Daarbij worden ook factoren meegewogen zoals het warmteverlies van de woning, de gezinssamenstelling met betrekking tot het te verwachten waterverbruik en de daaraan gekoppelde selectie van de warmwaterboiler. Zo weet u zeker dat het totaalplaatje klopt en het rendement optimaal is. De componenten die u nodig heeft kunt u via ons voor een scherp tarief inkopen. Klimaatexpert.com heeft een verkoopafdeling die u actief kan ondersteunen bij advies en verkoop bij eindgebruikers die energie willen besparen en hun woning willen verduurzamen.

Wat zijn de voordelen voor u?

 • Ontwerp afgiftesysteem met vloerverwarming, ventilatorconvectoren of laagtemperatuur radiatoren
 • Gebalanceerd ontwerp tussen warmtepomp en afgifte systeem
 • Advies en verkoopondersteuning berekening van toekomstig energieverbruik en besparing
 • Scherp inkopen van kwalitatief hoogwaardige A-merk warmtepompen in een capaciteitsrange van 4 tot 200 kW in zowel hoog als laag temperatuur uitvoering
Hulp bij een gasloos verwarmingsconcept?

Schematische weergave warmtepomp

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord