Wat wordt daar mee bedoeld?

Radiator

Er zijn verschillende soorten verwarming voor woningen en zakelijke toepassingen. In het geval van hoog of laag temperatuur doelt men altijd op water houdende afgiftesytemen, zoals radiatoren en vloerverwarming. Die worden warm door middel van verwarmd water.

De mate van verwarming van het water is hoog of laag temperatuur. Laag temperatuur verwarming (LTV) ligt tussen de 35°C en 55°C, hoog temperatuur ligt tussen de 75°C en 85°C. Vloerverwarming is altijd laag temperatuur.

Wat is een warmtepomp?

Isoleren

Het spreekt voor zich dat het meer energie kost om het water hoog te verwarmen (= hoog temperatuur). Daarom zijn er zogenaamde laag temperatuur radiatoren uitgevonden. Deze radiatoren functioneren goed met een lagere temperatuur water, ze geven dan voldoende warmte af om de ruimte te verwarmen. Voorwaarde is dat de ruimte voldoende geïsoleerd is, met bijvoorbeeld dubbel glas en dak- en/of spouwmuurisolatie.

Meer informatie over isoleren

Lucht/Water Warmtepomp

In het geval van laag temperatuur radiatoren (LT-radiatoren) is er ook een lagere capaciteit warmtepomp of gasketel nodig, met minder kW. En dat scheelt geld. Zowel in de aanschaf als in het verbruik scheelt het substantieel. In het geval van nieuwbouw, heeft u nog de volledige keus en adviseren wij altijd laag temperatuur radiatoren in combinatie met goede isolatie.

In het geval van bestaande bouw zijn er twee opties: of een hoog temperatuur warmtepomp met behoud van oude radiatoren, of laag temperatuur warmtepomp met nieuwe radiotoren en eventueel betere isolatie. Wat het beste bij u past, rekenen we graag voor u uit. 

Meer info over de lucht/water warmtepomp

Welke warmtepomp past het beste bij u, hoog of laag temperatuur?

Welke Warmtepomp is interessant voor u Lucht Water Warmtepomp

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Verwarming en warm water
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Een schitterende badkamer
Stem