Wat wordt daar mee bedoeld?

 

Radiator

Er zijn verschillende soorten verwarming voor woningen en zakelijke toepassingen. In het geval van hoog of laag temperatuur doelt men altijd op water houdende afgiftesytemen, zoals radiatoren en vloerverwarming. Die worden warm door middel van verwarmd water.

De mate van verwarming van het water is hoog of laag temperatuur. Laag temperatuur verwarming (LTV) ligt tussen de 35°C en 55°C, hoog temperatuur ligt tussen de 75°C en 85°C. Vloerverwarming is altijd laag temperatuur.

Radiator verwarming

Wat is een warmtepomp?

 

Isoleren

Het spreekt voor zich dat het meer energie kost om het water hoog te verwarmen (= hoog temperatuur). Daarom zijn er zogenaamde laag temperatuur radiatoren uitgevonden. Deze radiatoren functioneren goed met een lagere temperatuur water, ze geven dan voldoende warmte af om de ruimte te verwarmen. Voorwaarde is dat de ruimte voldoende geïsoleerd is, met bijvoorbeeld dubbel glas en dak- en/of spouwmuurisolatie.

Isoleren huisjes

Meer informatie over isoleren

 

Lucht/water warmtepomp

In het geval van laag temperatuur radiatoren (LT-radiatoren) is er ook een lagere capaciteit warmtepomp of gasketel nodig, met minder kW. En dat scheelt geld. Zowel in de aanschaf als in het verbruik scheelt het substantieel. In het geval van nieuwbouw, heeft u nog de volledige keus en adviseren wij altijd laag temperatuur radiatoren in combinatie met goede isolatie.

In het geval van bestaande bouw zijn er twee opties: of een hoog temperatuur warmtepomp met behoud van oude radiatoren, of laag temperatuur warmtepomp met nieuwe radiatoren en eventueel betere isolatie. Wat het beste bij u past, rekenen we graag vrijblijvend voor u uit. 

Meer info over de lucht/water warmtepomp

Meer info over de hoog temperatuur warmtepomp

 

Welke warmtepomp past het beste bij u, hoog of laag temperatuur?

Welke Warmtepomp is interessant voor u Lucht Water Warmtepomp

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

barry van ginkel
Goedemiddag ,
Graag zou ik willen kijken om ons hotel in Amsterdam van het gas af te willen halen en volledig elektrische te gaan verwarmen.
Zouden jullie met ons willen meekijken en hiervoor een offerte aan te bieden?
Hoor graag van jullie.