Sparen of verduurzamen?

Wat levert u een hoger rendement?

Wat levert u een hoger rendement?


Hoger rendement

Het rendement op uw bankrekening wordt steeds lager. Er zijn zelfs al banken die 0% procent rente hanteren op spaargeld. Daarmee levert uw spaargeld dus niets op. Verduurzamen levert u direct een besparing op per maand op uw stookkosten. Het rendement op verduurzamen ligt dus hoger dan op sparen. 

Besparen hoger rendement

 

Subsidies

Het monetaire beleid zorgt ervoor dat geld uitgeven financieel aantrekkelijker is dan het oppotten ervan. Daarnaast maakt de overheid met subsidies het duurzaam maken van uw huis interessant. Naast subsidies op warmtepompen, zijn deze er ook voor zonne-energie en het isoleren van uw huis.

 

Besparen subsidies

Meer over subsidies

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen