2 of 3-pijps VRF Systeem

Verwarmen én koelen

Verwarming én airco van een bedrijfspand.

Op deze pagina leggen we het verschil uit tussen een 2 en 3-pijps VRF Systeem. 

Meer informatie over een VRF Systeem

 

Toepassing

Er zijn tal van manieren om een bedrijfspand te verwarmen of te koelen, maar een vaak gebruikte methode is een VRF Systeem. Voorbeelden waar een VRF Systeem wordt toegepast zijn kantoorpanden, hotels of ziekenhuizen. Wanneer er 5 of meer ruimten gekoeld of verwarmd moeten worden, is een VRF Systeem een goede oplossing.

Een VRF Systeem is dus de verwarming én airconditioning van een pand. Het instellen van de temperatuur in een ruimte gaat met een afstandsbediening, vaak aan de muur bevestigd. U kunt altijd per ruimte instellen wat de temperatuur moet zijn.

Zakelijke toepassingen

Bekijk de mogelijkheden per branche

 

Verschil 2 en 3-pijps

Met een 2-pijps VRF systeem kunt u op één moment verwarmen óf koelen. U kunt per ruimte wel een andere temperatuur instellen, maar dus niet dat het in de ene ruimte 16 graden is en in de andere kamer 26 graden, met een buitentemperatuur van 24 graden.

Met een 3-pijps VRF Systeem kan dat wél. Als er in een ruimte behoefte is om te koelen, kan er in een andere ruimte op hetzelfde moment verwarmd worden. Denk bijvoorbeeld aan een hotel met een noord- en zuidkant, waarbij op de zuidkant de hele dag de zon staat en het warm is, maar op de noordkant staat er wind en is het koel binnen.

VRF 3 pijps

 

Maatwerk

Wat uw behoefte van koelen of verwarmen ook is, Klimaatexpert adviseert u over de juiste oplossing. Het advies is altijd maatwerk, dat past bij uw situatie, waarbij we kijken naar tal van factoren, zoals isolatie, ligging t.o.v. de zon, aantal ramen, warmteafgifte van randapparatuur etc. Ook bekijken wij of u in aanmerking komt voor de Energie-InvesteringsAftrek (EIA). Dat maakt de investering dubbel interessant, u bespaart namelijk ook op energiekosten.

Ziekenhuis verwarmen

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting