Verwarming én airco van een bedrijfspand.

Op deze pagina leggen we het verschil uit tussen een 2 en 3-pijps VRF Systeem. 

Meer informatie over een VRF Systeem

Toepassing

Er zijn tal van manieren om een bedrijfspand te verwarmen of te koelen, maar een vaak gebruikte methode is een VRF Systeem. Voorbeelden waar een VRF Systeem wordt toegepast zijn kantoorpanden, hotels of ziekenhuizen. Wanneer er 5 of meer ruimten gekoeld of verwarmd moeten worden, is een VRF Systeem een goede oplossing.

Een VRF Systeem is dus de verwarming én airconditioning van een pand. Het instellen van de temperatuur in een ruimte gaat met een afstandsbediening, vaak aan de muur bevestigd. U kunt altijd per ruimte instellen wat de temperatuur moet zijn.

Verschil 2 en 3-pijps

Met een 2-pijps VRF systeem kunt u op één moment verwarmen óf koelen. U kuntper ruimte wel een andere temperatuur instellen, maar dus niet dat het in de ene ruimte 16 graden is en in de andere kamer 26 graden, met een buitentemperatuur van 24 graden.

Met een 3-pijps VRF Systeem kan dat wél. Als er in een ruimte behoefte is om te koelen, kan er in een andere ruimte op hetzelfde moment verwarmd worden. Denk bijvoorbeeld aan een hotel met een noord- en zuidkant, waarbij op de zuidkant de hele dag de zon staat en het warm is, maar op de noordkant staat er wind en is het koel binnen.

Maatwerk

Wat uw behoefte van koelen of verwarmen ook is, Klimaatexpert adviseert u over de juiste oplossing. Het advies is altijd maatwerk, dat past bij uw situatie, waarbij we kijken naar tal van factoren, zoals isolatie, ligging t.o.v. de zon, aantal ramen, warmteafgifte van randapparatuur etc. Ook bekijken wij of u in aanmerking komt voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Dat maakt de investering dubbel interessant, u bespaart namelijk ook op energiekosten.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met op via +31 (0)88 - 146 00 00 of info@klimaatexpert.com

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Verwarming en warm water
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Een schitterende badkamer
Stem