Wat is een airconditioning?

Koelen én verwarmen van uw ruimte

Koelen én verwarmen van uw project.

Met een moderne airconditioning kunt u comfortabel koelen én verwarmen.


Gebruik van airconditioning

Een airconditioning of airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Verder zorgt het ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het een alternatief voor de Cv-installatie is. Een airconditioning kan voor veel verschillende doelen worden gebruikt, zoals een slaapkamer, een winkel of een compleet ziekenhuis. Bij Klimaatexpert zijn we thuis in alle expertises op het gebied van klimaatbeheersing en kunnen we voor elke toepassing vrijblijvend een oplossing op maat ontwerpen. 

Airconditioning Slapen man vrouw

 

Hoe werkt een airconditioning?

Elke airconditioning bestaat op zijn minst uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Bij koelen haalt het binnendeel warmte uit de lucht en het buitendeel geeft de overtollige warmte af aan de buitenlucht. Bij verwarmen werkt dit principe precies andersom. Via het koudemiddel wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd. 


Technische werking airconditioning

Een vloeibaar koudemiddel wordt door een expansieventiel geëxpandeerd/verruimt. Het geëxpandeerde nog vloeibare koudemiddel onttrekt warmte uit de lucht en wordt gasvormig. Een compressor comprimeert het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, waarna de warmte in het koudemiddel wordt afgegeven aan de omgeving en het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar wordt in de condensor. Werking airconditioning

 

Wat voor airconditioning?

Welke airconditioning het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ruimtes dat verwarmt of gekoeld moeten worden, de eisen die gesteld worden aan de airco, of het mogelijk moet zijn om de ene ruimte te verwarmen en een andere ruimte op hetzelfde moment te koelen, of er behoefte is aan warm water uit de kraan et cetera. Voor elke toepassing en elke wens kan Klimaatexpert vrijblijvend een airconditioningsysteem ontwerpen.

In één ruimte wordt er gebruik gemaakt van een Single Split airconditioning, wat staat voor één buitendeel en één binnendeel. Tussen de twee en 5 ruimtes verwarmen of koelen gebeurt met een Multi Split airconditioning, wat staat voor één buitendeel en meerdere airco-units. Heeft u een groter project, waarin meer dan 5 ruimtes gekoeld moeten worden? Dan past een VRF Systeem het best. Hierbij is er ook één buitendeel en een onbeperkt aantal binnendelen. 


Soorten airconditioning

Er zijn meerdere soorten airconditionings. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie:

Single Multi VRF

Single Split airconditioning | voor 1 ruimte

Multi Split airconditioning | voor 2 tot 5 ruimtes

VRF Systeem | voor meer dan 5 ruimtes

 

Energiezuinig

Huidige airconditioningsystemen zijn warmtepompen. Dat houdt in dat ze naast koelen ook energiezuinig kunnen verwarmen. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit buitenlucht of de warmte van de aarde, waardoor het verbruik van elektriciteit zeer laag is. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte verwarming met subsidies. Wij kunnen u adviseren hoe u daarvoor in aanmerking komt.

Energie Label 5 600px

 

Toepassingen

Airconditioningsystemen zijn er in duizenden vormen, maten en geschikt voor vele doeleinden. 

Airconditioning blog

 

Een economisch verantwoorde keuze is. 

Airconditioning voor thuis


Bekijk hieronder waar u op moet letten in uw branche.

Airconditioning voor zakelijke toepassingen

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting