19-06-2017

Dat geldt voor een groot deel van Nederland.

Het gezondheidsinstituut RIVM heeft het hitteplan afgekondigd voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het KNMI heeft vanwege het warme weer code geel afgekondigd.

Het hitteplan is gericht op de kwetsbare mensen onder ons zoals ouderen en zorgbehoevenden. Het gaat om adviezen om de overlast te beperken.

Maatregelen in verband met zon en hitte door de RIVM:

Maatregelen in verband met zon en hitte door de RIVM:

- Drink voldoende 
- Draag dunne maar beschermende kleding
- Gebruik zonnebrandcrème 
- Zoek de schaduw op
- Probeer lichamelijke inspanning 's middags te beperken
- Houd uw woning koel
- Let extra op zorgbehoevenden

Airconditioning

Het hitteplan treedt in werking als het vier dagen op rij warmer is dan 27 graden. Het KNMI houdt die termijn ook aan voor code geel.

Ook weerplaza waarschuwt voor het warme zomer weer. Vandaag, dinsdag en donderdag wordt het op sommige plekken zelfs tropisch warm. Met name in het zuidelijk deel van het land kan er sprake zijn van een hittegolf.

Een airconditioning biedt uitkomst op deze hete dagen. Bij uw thuis is de slaapkamer lekker cool en op het werk zijn de werknemers productiever. Meer informatie vindt u op:

Airconditioning Thuis

Zakelijke Klimaatbeheersing Per Branche

 

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal