15-06-2017

Dat meldt de telegraaf.

Huishoudens gaan fors meer betalen voor gas en elektriciteit. Met name de prijs van gas is gestegen en dat is de grootste kostenpost op het gebied van energie. De stroomprijs is ook gestegen, alleen minder heftig. Lees hier het complete artikel in de telegraaf.

Elk jaar overstappen naar een nieuwe energie leverancier is slimme manier om kosten te besparen. 

Besparen

Een andere manier om kosten te besparen, is overstappen op apparaten die minder energie verbruiken. Een duurzaam alternatief op een gasketel is een warmtepomp. Een lucht/water warmtepomp haalt 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit het stopcontact. U stookt dan dus geen duur gas meer, u verwarmt uw project met elektriciteit. Een warmtepomp verbruikt daarnaast minder energie dan een gasketel, dubbele winst dus. In combinatie met zonnepanelen, kunt u de stroom zelf opwekken.

Meer informatie

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp? En is een warmtepomp voor iedereen geschikt? Via onderstaande link leggen we alles uit. 

Meer informatie over de lucht/water warmtepomp

Een algemene uitleg over warmtepompen vindt u hier:

Wat is een warmtepomp?

Wist u dat u voor duurzame investeringen in aanmerking kan komen voor een subsidie

Meer informatie over subsidies

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen