Project

HC Pharma | Farmaceutisch bedrijf


BedrijfHC Pharma

Farmaceutisch bedrijf HC Pharma (Hamme BE) is gespecialiseerd in geautomatiseerde individuele medicatievoorbereiding (IMV). HC Pharma startte in 2010 met vijf medewerkers, vandaag de dag werken er veertig mensen. "We werken niet enkel met apothekers, ook op onze logistieke afdeling werken heel wat mensen."

HC Pharma Hamme

Oplossing

Bij deze spectaculaire bedrijfsgroei was het ook noodzakelijk om de klimaatbeheersing aan te pakken. Er werd gekozen voor twee krachtige Multi Split buitendelen met daaraan gekoppeld maar liefst 9 binnendelen en een kruisstroomwarmtewisselaar. Deze laatst genoemde zorgt voor een extra luchtbehandelingsfase voordat de lucht de ruimte instroomt. Dit is een specifieke eis die wordt gesteld aan de luchtconditie en -behandeling van een Farmaceutisch bedrijf. 

Meer informatie over een Multi Split

Klimaatbeheersing voor farmacie en lab

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen