Project

Grayle | industrie


Bedrijf

grayle logo

Grayle is in 1982 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Sinds oprichting is het kern assortiment verbindingsproducten en aanvullende materialen. Zij kunnen daarom met gepaste trots melden dat dankzij deze keuze zij inmiddels een goede reputatie hebben opgebouwd. Met een alsmaar toenemende bewustwording van de verslechtering van ons leefklimaat, zullen we zuiniger met energie moeten omgaan, alsmede het reduceren van productie van giftige materialen. Deze bewust wording zorgt ervoor dat Grayle in zijn productie proces steeds vaker op zoek is naar duurzame en milieuvriendelijke grondstoffen. www.grayle.com

Grayle Soesterberg


Oplossing

In het nieuwbouwpand van Grayle zijn krachtige VRF buitendelen geplaatst met een hoge efficiëntie. Met een toepassingsgebied van -15 graden tot + 46 graden zijn deze buitendelen bestand tegen de meest wisselende weersomstandigheden. Met de individuele AAN/UIT schakeling schakelen de maar liefst 14 binnendelen afzonderlijk en afhankelijk van de ruimtetemperatuur aan of uit. Hiermee wordt de klimaatinstallatie net zo verantwoord en duurzaam als de bedrijfsvoering van Grayle.

Meer informatie over een VRF systeem

Klimaatbeheersing voor industrie

 

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk