Bezoek ons

u bent van harte welkom!

Laat u informeren over warmtepompen.

Gaat u een huis bouwen of verbouwen? Of gaat u verhuizen? Op de Beurs Eigen Huis vindt u advies en inspiratie die u op weg helpt. Wij adviseren bezoekers over duurzaam verwarmen, koelen en ventileren. Bent u een benieuwd of een warmtepomp interessant voor u is? Klimaatexpert.com rekent het voor u uit.

Klimaatexpert op Beurs eigen huis jaarbeurs utrecht

Duurzaam besparen op energiekosten

Afhankelijk van uw verbruik en of u zich volledig van het gas laat afsluiten, is in een gemiddeld woonhuis een besparing van rond de € 650,– per jaar mogelijk. In samenwerking met de installateur berekenen we op voorhand wat de besparing is in uw situatie en wat het te verwachten elektriciteitsverbruik gaat zijn. Wij kunnen indien gewenst het aantal benodigde zonnepanelen bepalen om het verbruik van de warmtepomp te compenseren.

Doordacht advies

Klimaatexpert ondersteunt installateurs bij een totaaladvies aan gebruikers over het duurzaam en indien gewenst volledig gasloos verwarmen. Alle onderdelen van het verwarmingssysteem worden onder de loep genomen, zodat de onderlinge systemen perfect op elkaar zijn afgestemd. Denk hierbij aan de warmtepomp, afgiftesysteem, zonnepanelen, gebruik en warmteverlies. Zo weet u zeker dat de complete installatie optimaal functioneert en u maximaal bespaart.

Waarom zijn warmtepompen duurzaam?

Warmtepompen onttrekken verreweg het grootste deel van de benodigde energie aan de buitenlucht. Om deze energie op te waarderen naar een bruikbaar niveau, is er ongeveer één vijfde deel elektriciteit nodig op de totaal geleverde energie. Het jaarrendement van de warmtepomp wordt uitgedrukt in SCOP: Seasonal Coefcient of Performance. Dit getal ligt rond de 5 en kan vergeleken worden met een rendement van 500%. Het is evident dat warmtepompen een serieuze bijdrage leveren aan het reduceren van de CO² -uitstoot en uw energierekening. Met een warmtepomp kunt u niet alleen de ruimte verwarmen, ze voorzien u ook van warm tapwater voor uw bad of douche. Hiervoor is wel een voorraadvat noodzakelijk. Warmtepompen werken ook bij lage buitentemperaturen en voorzien u in uw warmtebehoefte zelfs bij buitentemperaturen van -10 ˚C.

COP 5

Gasloos verwarmen

Warmtepompen gebruiken elektriciteit. Indien zonnepanelen uw volledige elektriciteitsverbruik dekken, bent u 100% energieneutraal. De financiële besparing neemt ook fors toe, omdat u met het reduceren van uw gasrekening het meest bespaart.

Uitgebalanceerd verwarmingssysteem

Hoe kleiner de temperatuurtrap is die de warmtepomp moet maken, hoe groter het rendement is. Daarom wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van een laag temperatuur afgiftesystemen zoals bijvoorbeeld vloerverwarming. Om de rendementen waar te maken, dient het afgiftesysteem optimaal te worden afgestemd op de warmtepomp. Gezamenlijk met de installateur kijken wij als klimaatexpert naar het gehele systeem, zodat het volledig in balans is en de warmtepomp optimaal kan presteren. Standaard warmtepompen maken watertemperaturen tot maximaal 60 °C. Indien een laag temperatuur afgiftesysteem niet mogelijk is, zijn er ook cascade hoog temperatuur warmtepompsystemen die temperaturen tot wel 80 °C kunnen maken.

Doorsnede woning

Hernieuwbare energie

Gebouwen verliezen hun warmte via muren, ramen en ventilatie aan de buitenlucht. De lucht/water warmtepomp onttrekt op zijn beurt de warmte aan de buitenlucht waardoor er een vicieuze cirkel van energie ontstaat. De buitenlucht als bron is onuitputtelijk omdat deze constant door het verlies van het gebouw wordt gevoed. Met deze methode laten wij de aardbol, die we nu al decennia lang uitputten, ongemoeid.

De voorjaarseditie van Beurs Eigen Huis vindt plaats van 9 t/m 11 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs wordt twee keer paar jaar georganiseerd, de najaarseditie is 21 t/m 23 september. 

De locatie van de stand van Klimaatexpert.com van de editie in maart is B1.10. Wij kijken uit naar uw komst.