Vanaf 1 juli 2017 zijn er enkele wijzigingen.

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is populair onder particulieren en klein zakelijke gebruikers. Tot 31 mei zijn er maar liefst 9.237 aanvragen ontvangen. Deze subsidie is in het leven geroepen om investeringen in duurzame energie te stimuleren.

Op 6 juni 2017 is de ISDE opnieuw gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe regels gelden voor alle aanvragen die per 1 juli 2017 worden ingediend.

Wat zijn de wijzigingen?

  1. De doelgroep is verruimt en geldt nu ook voor overheden zoals gemeenten, provincies en openbare lichamen.
  2. Voor warmtepompen is het subsidiebedrag aangepast. Tot 1 kW is het subsidiebedrag € 1.100,-, daarboven krijgt u voor elke extra kW € 100,-. Voor warmtepompen boven de 10kW, verandert er dus eigenlijk niets.
  3. Het totale budget voor 2017 is opgehoogd van € 70 miljoen naar € 90 miljoen.

Meer informatie

De website over de investeringssubsidie duurzame energie vindt u op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie

Wij kunnen u adviseren wat voor warmtepomp u nodig heeft en welke warmtepompen onder deze subsidieregeling vallen. U kunt uw vraag stellen via info@klimaatexpert.com of +31 (0)88 - 146 00 00

Waar kunnen wij u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord


Benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Vul de vragenlijst in en ontvang een advies op maat

Ga naar de vragenlijst

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Verwarming en warm water
Een schitterende badkamer
Stem

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR