Water/Water Warmtepomp

Dit klimaatsysteem haalt energie haalt uit de grond

Dit klimaatsysteem haalt energie uit de grond.

Deze variant is het meest interessant voor grotere toepassingen, zoals:

  • Industrie
  • Een groot kantoor- of winkelpand
  • Combinatie van meerdere woningen, waardoor energiezuinige gezamenlijke verwarming ontstaat, vergelijkbaar met blokverwarming of stadsverwarming.

De warmte die wordt opgewekt wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. 

Werking

Een Water/Water Warmtepomp maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in de aarde.

Via een gesloten circuit van leidingen onder de grond waar water doorheen wordt gepompt, verwarmt de aarde het water.

Die warmte wordt gebruikt als energie door de Water/Water Warmtepomp, waarmee nog meer warmte wordt opgewekt. Dat is slim, want dat scheelt elektriciteit! 

Energiezuinig

Doordat de aarde een constante temperatuur heeft, is het een constante bron van energie. Dat betekent dat het rendement van de Water/Water Warmtepomp hoger is ten opzichte van de Lucht/Water Warmtepomp. Die laatste is afhankelijk van de fluctuerende buitentemperatuur. 

Ook koelen

Een ander voordeel is dat dit klimaatsysteem in de zomer kan koelen, zonder extra energie te gebruiken. Er wordt weer gebruik gemaakt van de aarde, die in de zomer koeler is dan de buitenlucht.

Vanwege de aanleg van het ondergrondse watercircuit en de grootte van de Water/Water Warmtepomp, is de investering groter dan bij een Lucht/Water Warmtepomp. 

Verticaal of horizontaal

Het ondergrondse watercircuit kan zowel horizontaal, vlak onder de oppervlakte, als verticaal, diep in de grond, worden aangelegd. Dit is afhankelijk van de situatie ter plaatsen, wij kunnen u helpen met wat het beste bij u past. 

water water warmtepomp

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie of advies op maat?

Wij helpen u graag verder. 

 

 

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk