Dit blijkt uit onderzoek.

Uit grootschalig onderzoek door Stadslab 2050, Eandis, Unizo, Quartier National in opdracht van de Stad Antwerpen is gebleken wat de effecten zijn van een open deur in relatie tot het aantal winkelbelbezoekers.

Die effecten zijn er niet. Met andere woorden, u heeft evenveel bezoekers bij de deur open of dicht.

Wat betekent dat voor u als retailer of pandeigenaar? Een luchtgordijn is overbodig en daardoor bespaart u op energiekosten en CO2 uitstoot, heeft u minder last van tocht en geluidsoverlast en werken uw medewerkers in een prettigere omgeving.

De resultaten van die onderzoek zijn op de radio geweest bij BNR:

https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10315968/deur-open-lokt-geen-extra-klanten-naar-binnen

Meer informatie over klimaatbeheersing voor retail

 

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

"Dankzij Klimaatexpert is het energielabel van ons kantoorgebouw verbeterd en zijn onze lasten verminderd dankzij een lager energieverbruik."

Marcel Spierings, KSR

"De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn zo divers, dat wij door de bomen het bos niet meer zagen. Klimaatexpert heeft ons adequaat geadviseerd en met een exploitatiebereking wisten we van te voren precies waar we aan toe waren. We zijn blij met het eindresultaat en onze energierekening!"

Kees van Poppelen, Harderwijk

"In mijn enthousiasme, en met een behoorlijke dosis 'eigenwijsheid', en ook weinig begrijpend over de standaard bouwprocessen, ben ik aan de slag gegaan. Gelukkig heb ik een aantal mensen ontmoet die mij geholpen hebben met de realisatie van een energie neutraal gebouw." 

Mike Lubbersen, Grayle, leverancier van zonne-energiesystemen

"Vanwege het platte dak, waren hete zomernachten geen pretje in onze slaapkamers. We slapen nu weer heerlijk. Nooit geweten dat je met een airco ook energiezuinig kan verwarmen."

Bernadette Langehuijzen, Veenendaal

"Een winkelpand werd maar niet verhuurd, totdat wij besloten het te verduurzamen. Klimaatexpert heeft ons perfect geadviseerd en de doelstellingen snel gerealiseerd."

Hugo Braaf, Ten Cate Bedrijfshuisvesting