Hoe maakt u er een sluitende business-case van? 

Als u een regelmatige bezoeker bent van onze website, weet u al lang dat het kan. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en u heeft dus geen gas meer nodig om uw huis te verwarmen. Sterker nog, een warmtepomp verbruikt veel minder energie dan een gasketel en stoot minder CO₂ uit.

Warmtepomp

Een warmtepomp kan worden toegepast op elk type huis, maar de zuinigste configuratie is een warmtepomp die laag temperatuur maakt, tussen de 30 en 45 graden Celsius. Dat is alleen mogelijk in het geval van laag temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een goed geïsoleerd huis. Voor bestaande bouw worden er daarom vaak hoog temperatuur warmtepompen toegepast. Die verwarmen het water tussen de 50 en 80 graden Celsius en een grote verbouwing is dan meestal niet nodig.

Wat is een Warmtepomp?

Gasaansluiting

De overheid wil dat er vanaf 2050 geen gas meer wordt verbruikt en sommige gemeenten komen nu al met voorstellen om dit proces in te zetten. Zo heeft de D66 in het Westland een motie ingediend om nieuwbouw alleen nog maar zonder gasaansluiting te laten plaatsvinden. Nu is het nog verplicht om elk huis van een gasaansluiting te voorzien. In dat geval moet het huis vanaf de start energiezuinig, of zelfs -neutraal, worden ontworpen. Dit voorkomt extra investeringen achteraf. Bron: http://www.wos.nl/d66-westland-wil-alleen-nog-maar-gasloze-nieuwbouw/nieuws/item?975612

Elektrisch verwarmen, wat zijn de mogelijkheden?

NEPROM

De NEPROM, dat is de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, gaat een stapje verder en bekijkt het vraagstuk landelijk. Ten eerste zijn zij voor het schrappen van de gasaansluitplicht voor nieuwbouw vanaf 1 januari 2018, daarmee reageren ze op het wetvoorstel van minister Henk Kamp van 27 juni jl. over hetzelfde onderwerp. De NEPROM voorzien echter wel mogelijke aanloopproblemen, zoals bijvoorbeeld technische ondersteuning. Gelukkig maken wij ons daar bij Klimaatexpert.com minder zorgen om.

Financieel

Een ander aspect is de financiële kant, een nieuwbouwhuis zonder gasaansluiting is duurder. Dit heeft te maken met de extra bouwkosten zoals de isolatie van vloeren, spouwmuren en daken, het gebruik van HR dubbel glas, de toepassing van vloerverwarming en/of laagtemperatuur radiatoren en de plaatsing van een warmteterugwinningsunit. De extra kosten worden binnen enkele jaren terugverdient dankzij lagere lasten, maar dienen wel vooraf betaald te worden. Daarom pleit de NEPROM voor een versoepeling van de hypotheekverstrekking voor nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting. Bron: http://www.neprom.nl/Lists/Nieuws/artikel.aspx?ID=1606&Source=%2fdefault.aspx

Wij hebben de financieringsmogelijkheden op een rijtje gezet:

Warmtepomp financieren

Op maat

Bij Klimaatexpert.com rekenen we graag voor u uit wat voor soort warmtepomp u nodig heeft met welke capaciteit. Dit is altijd een advies op maat, afgestemd op de situatie ter plaatse, waarbij wij rekening houden met de mate van isolatie, het soort afgiftesysteem, grootte van het project etc. Ook rekenen we voor u uit, wat de terugverdientijd is, rekening houdend met de subsidie die u terug krijgt op de aanschaf. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze Klimaatexperts geven zo snel mogelijk antwoord

Meepraten? Reageer hier:

Anderen bekeken ook:

POLL: Wat is het het belangrijkste in uw huis?
Verwarming en warm water
Een moderne televisie
Een droomkeuken
Een schitterende badkamer
Stem