+31 (0)88 - 435 54 75

ma-vr 9:00 - 17:00

Terneuzen

Kartonnen verpakkingen

Bedrijf

Elopak  is een internationale leverancier van kartonnen verpakkingsoplossingen voor vloeibare levensmiddelen. Het hoofdkantoor zit in Noorwegen en in Terneuzen zit een fabriek die o.a. Nederland bediend. In totaal levert Elopak aan meer dan 80 landen, hebben ze meer dan 2800 werknemers en produceren ze 13 biljoen verpakkingen per jaar.

www.elopak.com/nl/ 

Oplossingen

Koelen productieproces

Bij het productieproces van Elopak komt er veel warmte vrij. Per productielijn zijn er 6 machines die elk meerdere kleuren drukken. Elke kleur moet direct worden gedroogd, zo is een doorloopsnelheid van 450 meter per minuut mogelijk. Dit wordt gedaan door UV-verlichting. Het koelen van dit proces, wordt gedaan door een koudwatermachine. Tijdens het ontwerp, is er rekening gehouden met eventuele uitbreiding van de fabriek in de toekomst. Daardoor is het mogelijk een extra koudwatermachine te koppelen indien nodig. 

Meer informatie over oplossingen voor de industrie

VRF Systeem

Bij de uitbreiding van het kantoren gedeelte is er gekozen voor een 3-pijps VRF Systeem. Dit maakt het mogelijk dat er per ruimte een temperatuur ingesteld kan worden. Het maakt daarbij niet uit of er in de ene kamer gekoeld wordt en in de andere kamer wordt verwarmd, dit type klimaatsysteem kan het tegelijkertijd. 

Meer informatie over een VRF Systeem