+31 (0)88 - 435 54 75

ma-vr 9:00 - 17:00

Renoveren en Verbouwen

Optimaliseer uw woning met deze tips

Optimaliseer uw woning met deze tips.

Optimaliseren

Uw woning verbeteren op het gebied van klimaat kan op verschillende manieren en zonder dat u daarvoor de originele uitstraling hoeft aan te passen. De verbeteringen zijn altijd maatwerk en zorgen ervoor dat uw woning comfortabeler is en minder energie verbruikt. Bij KlimaatExpert denken wij graag met u mee hoe we uw woning het beste kunnen optimaliseren. 

Verwarming

Bij KlimaatExpert staan we voor het duurzaam verwarmen van uw woning en bieden daarom meestal een warmtepomp verwarming aan. Een warmtepomp stoot veel minder energie uit dan een gasketel met een vergelijkbare capaciteit, waardoor de kosten per maand ook substantieel lager ligt. Een warmtepomp is aanschaf wel duurder, maar met een terugverdientijd van 5 jaar is die meerprijs snel gerechtvaardigd. Daarbij komt dat uw huis in waarde stijgt, omdat het energielabel 1 of 2 stappen gunstiger wordt.

Meer informatie over warmtepompen

Radiatoren

Moderne radiatoren kunnen een ruimte effectief verwarmen met een lagere temperatuur dan oudere radiatoren. Je spreekt daarbij van LT en HT radiatoren, lage temperatuur en hoge temperatuur. Het voordeel van een lagere temperatuur, en dus een LT radiator, is dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Alleen het vervangen van radiatoren is niet altijd wenselijk in verband met de extra kosten die het met zich meebrengt. Het kan ook zijn dat de radiatoren bij de uitstraling van het huis horen. In beide gevallen wordt daar rekening mee gehouden in het ontwerp van de verwarming. Warmtepompen zijn er in lage temperatuur en hoge temperatuur. Er is dus altijd een passende oplossing. 

Leidingwerk vervangen niet nodig

Een warmtepomp kan eenvoudig aan het bestaande leidingwerk worden gekoppeld. Een gasketel maakt simpelweg plaats voor de warmtepomp. Het moderniseren van uw verwarming is mogelijk binnen een dag. 

Isoleren

Zeker met oudere woningen, valt er veel winst te behalen met isoleren. Op voorhand kunnen we voor u bepalen wat de winst hierin zal zijn. Het is een gegeven dat warme lucht altijd naar koude lucht verplaatst. Wanneer uw huis dus niet goed geïsoleerd is, verdwijnt warme binnen lucht naar buiten. En dat is zonde. Er zijn verschillende soorten isolatie die bewezen effectief zijn zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, isolerend glas en vloer- of bodemisolatie. 

Meer informatie over isoleren