+31 (0)88 - 435 54 75

ma-vr 9:00 - 17:00

Airconditioning Thuis

Een economisch verantwoorde keuze bij u thuis

Een economisch verantwoorde keuze.

Steeds meer mensen hebben een airconditioning thuis. Het is natuurlijk heel comfortabel om op die hete zomerdag uw slaapkamer te koelen. Maar er zijn meer redenen waarom de airconditioning aan populariteit wint. 

 

Warmtepomp = ook verwarmen

Wat lang niet iedereen weet, is dat een moderne airconditioning een warmtepomp is. Dit houdt in dat de koeling energiezuinig wordt opgewekt, maar ook dat deze airconditioning/warmtepomp kan verwarmen. Hierbij kan het dus een vervanging zijn van uw radiator. 

Meer informatie over een Lucht/Lucht Warmtepomp

Energiezuinig

Een moderne airconditioning heeft een rendement van ongeveer 3 (E.E.R.), dit houdt in dat 3 KW koelen staat voor 1 KW elektriciteitsverbruik. Het verwarmen van een kamer in de winter is nog rendabeler, namelijk 4 (COP). Dit houdt in dat 4 KW verwarmen staat voor 1 KW elektriciteitsverbruik. Dit is zuiniger en goedkoper dan met een gasketel. 

Warmtepomp of gasketel?

Snelle koeling én verwarming

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit. Een ruimte is daardoor heel snel gekoeld of verwarmt, zeker ter vergelijking met een traditionele radiator. En waarom is dat een voordeel? Doorgaans bezoekt u een kamer boven in uw huis minder vaak dan de ruimtes beneden, zoals de woonkamer en keuken etc. Waarom zou u dan in de winter continu de verwarming boven aan zetten? Dat hoeft dus niet met een moderne airconditioning. Zodra u de behoefte heeft om de slaapkamer te verwarmen, is deze binnen no time warm. Hierdoor verbruikt u dus minder vaak energie. 

 

Wat kost een airconditioning?

Er zijn vooroordelen dat een airconditioning een stroomvreter is. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig is een airconditioning zelfs een financieel verantwoorde keuze. In dit voorbeeld laten we u zien hoeveel een airconditioning kost. 

 Rekenvoorbeeld

Single Split en Multi Split

Een airconditioning bestaat uit 2 delen, een binnen- en een buitendeel. Bij 1 buitendeel en 1 binnendeel, spreekt men van een Single Split Airconditioning. Bij 1 buitendeel en meerdere binnendelen, spreekt men van een Multi Split Airconditioning. 

Single Split Airco Multi Split Airco

Mobiele Airconditioning

De mobiele airconditioning is een binnendeel die verplaatsbaar is en geen buitendeel heeft. Een airconditioning onttrekt warme lucht uit een kamer. Een mobiele airconditioning kan die warme lucht niet kwijt. Consequentie is dat een mobiele airconditioning een stuk meer energie verbruikt en minder goed koelt. 

Home-Domotica

Met Home-Domotica is het mogelijk om met uw smartphone, tablet of computer, de airconditioning thuis vanaf uw bank of zelfs vanaf uw werkt te bedienen en in te stellen. U kunt alle elektronische apparaten in uw huis automatiseren, zo ook uw airconditioning. Andere voorbeelden van Home Domotica is de bediening van het alarm, poort, verlichting etc.

Home Domotica